Alaplı Belediyesi&[#]8217;nin, yaklaşık iki ay önce çöp dökümünü sona erdirdiği Kocaman mevkiindeki çöplük, üzeri tamamen kapatıldıktan sonra yeniden doğaya kazandırıldı. Yeşillendirme çalışmalarına başlanan alan, mesire ve piknik sahası olarak düzenlenecek.


Ereğli-Akçakoca karayolunun duble yol yapım işini yürüten Limak Firması, belediyenin bir süre önce çöp dökümünü sona erdirdiği Kocaman mevkiindeki çöplüğün üzerini tamamen kapatarak çöpleri bertaraf etti. Çöplükte incelemelerde bulunan Alaplı Belediye Başkanı Nevzat Çimenoğlu, çevre ve insan sağlığı açısından risk taşıyan bu alanı tekrar çevreye uyumlu hale getirdiklerini söyledi.


Çimenoğlu, Orman Müdürlüğü´nden bu alanın tahsisini belediye adına isteyeceklerini ve yeşillendirerek piknik ve mesire alanına dönüştürmeyi planladıklarını belirtti. Çimenoğlu, "Daha yakın zamana kadar çöplerle dolu olan bu alan, belediyemizin çöp dökümünü sona erdirmesiyle, Ereğli-Akçakoca duble yol yapım çalışmalarını sürdüren Limak Firması tarafından üzeri kapatılmak suretiyle, alan yeni çevresel projeler uygulamaya hazır hale getirildi. Eğer tahsis gerçekleşirse; denize hakim bir noktada bulunan bu alanı, güzel bir projeyle, bölgemizin cazibe merkezi haline getirmeyi planlıyoruz." dedi.

Öte yandan Çimenoğlu, Ereğli´deki ´Çöp Aktarma İstasyonu" henüz faaliyete geçmediğinden dolayı, bir süreden beri ilçenin çöpünün, Belediye araçlarıyla Zonguldak Sapça Tüneli mevkiindeki ´Çöp Döküm ve Depolama Tesisi´ne taşındığını da bildirdi.
Editör: Pusula Gazetesi