Cumhuriyet Halk Partisi’nin (CHP) 27 Aralık 2015 Pazar günü yapacağı İl Başkanlığı kongresine sayılı günler kaldı. Kongrede, şu ana kadar Ertuğrul Koltuk, Ahmet Altun, Nurettin Yolcu ve Tarık Coşkun’un aday olacağı öğrenildi. Nurettin Yolcu ve Tarık Coşkun, bugün parti binasında adaylıklarını açıklayacaklar.

Milletvekili Şerafettin Turpcu ve eski Milletvekili Harun Akın’ın desteklediği Ahmet Altun, basın yoluyla aday olduğunu açıklamıştı. Mevcut İl Başkanı Ertuğrul Koltuk da, milletvekillerinin desteğini alamayacağını bilmesine rağmen adaylıktan çekilmedi. Adaylığını basın yoluyla duyuran Koltuk, Turpcu ve Akın için,“Yanlış kişilerle siyaset yapmışım”diye serzenişte bulunmuştu.

Eski İl Başkanı Halil Furat’ın da aday olabileceği konuşuluyor. Gergin ve tartışmalı geçen Merkez İlçe kongresinin ardından İl Başkanlığı kongresi öncesinde partide tansiyonun yüksek olduğu gözleniyor. Diğer yandan adaylıkların açıklanmasının ardından ittifakların gündeme geleceğive aday sayısının düşebileceği belirtiliyor.

Editör: Pusula Gazetesi