Zabıta Müdürü Nejat Uludüz bu hafta sınır çizgilerinin çekileceğini söyledi.


Manavların kaldırım işgalleri hakkında gelen şikayetleri değerlendiren Zonguldak Belediye Zabıtası 40 santimetrelik sınır koydu. Sınırı geçen manavlar uyarılmaksızın cezalandırılacak.


Zabıta Müdürü Nejat Uludüz uygulamayla ilgili olarak daha önce uyarılarda bulunmuştu. Ancak hiçbir manavın bu kurala uymadığı görüldü. Uludüz bu hafta veya en geç önümüzdeki hafta sonuna kadar sınır çizgilerinin çizileceğini söyledi.


Uludüz, değerlendirmesinde; "Vatandaşın en çok sıkıntı çektiği sorunların başında kaldırımların işgali geliyor. Caddede ilerlemekte zorlanan vatandaş soluğu zabıtada alıyor" dedi.


Zonguldak Belediyesi Zabıta Müdürü Nejat Uludüz, belediyenin bütün sorunlarının Zabıta Müdürlüğü´nün elinden geçtiğini belirterek, Zonguldak´ta vatandaşların özellikle kaldırımı işgal eden manavlardan şikâyet aldıklarını söyledi. Kaldırımı işgal eden esnaflara yönelik yeni çalışma yapacaklarını belirten Uludüz, manavların önüne 40 santimlik işaret çizerek kaldırım işgallerini ortadan kaldırmayı hedeflediklerini belirtti.


Pusula´nın sorularını yanıtlayan Uludüz ; "Belediyenin bütün sorunları Zabıta müdürlüklerinden geçiyor. Sorunların çözümü için Belediye Başkanımızla yaptığımız toplantılarımızda ekonomik kriz nedeniyle kaynaklanan sorunlar başta geliyor. Kriz hem halkımızı hem de esnafımızı etkiledi. Biz uygunsuzluk gördüğümüzde vatandaşı ceza yoluyla değil, ikna yoluyla sorunlarının çözümüne çalışıyoruz. Bizim amacımız vatandaşı ceza yoluyla değil, ikna yoluyla önce uyarıyoruz. Bizde iknaının yetmediği yerlerde cezalar devreye geçer. Cezalarımızda çok ağır cezalar değil. Olması gerektiği gibi işlemlerimizi yapıp vatandaşı uyarıyoruz. Böylelikle suç unsurlarını ortadan kaldırmaya çalışıyoruz.


Bu yöndeki çözüm çalışmalarımıza başladık. Özellikle Zonguldak´ta büyük sorunlu olan manavlarla sıkıntılarımız var. Manavlar mallarını aşırıya kaçarak kaldırımlarda sergiliyor. Bu konuda sürekli şikâyetler alıyoruz. Bununla ilgili önceden bir çalışma yaparak manavların önünde 40 santimi aşmayacak kaydıyla mallarını sergilemeleri için izin verilmişti. Esnaflar belirlenen bu 40 santimlik işareti aştığında cezai işlem yapılıyordu. Ancak tekrar bazı esnaflarımız bu işleme uymuyor. Bu nedenle çözümü işaretler çizerek bulma kararı aldık. Önümüzdeki günlerde manavların önlerine çizgi çizerek önlem almayı hedefliyoruz. Bu kez de bu çizgiler aşılırsa encümene vereceğiz. Vatandaşın en çok sıkıntı çektiği sorunların başında kaldırımların işgali geliyor" dedi.

Editör: Pusula Gazetesi