İl Genç Girişimciler Kurulu Başkanı Harun Demir de Mithatpaşa Tüneli&[#]8217;nin yapımı ile ilgili başlatılan çalışmalara her türlü desteği vereceklerini açıkladı. Kampanyaya Kilimli ve çevre beldelerden de katılım bekleniyor.


Zonguldak Mithatpaşa Tüneli için imza atıyor. Geçtiğimiz Cumartesi günü öğleden sonra başlayan Mithatpaşa Tüneli imza kampanyasına üç günde atılan imza sayısı 7 bini geçti.


100 Sivil Toplum Örgütü´nün katılımıyla oluşturulan Zonguldak Platformu´nun 17 kişilik çalışma grubu tarafından yürütülen Mithatpaşa Tüneli imza kampanyasının üçüncü gününde çok sayıda kamu kurum yöneticisi, iş adamı, esnaf, banka müdürleri, sivil toplum örgütlerinin temsilcileri, medya mensupları ve vatandaşlar imzalarıyla kampanyaya güç kattılar.


İl Genel Meclis Başkanı İsmail Terzi, Zonguldak Muhtarlar Derneği Başkanı Şerafettin Nas ve ilçe muhtarlar derneği başkanları ile birlikte gelerek kampanyaya katkı verdi.


Terzi değerlendirmesinde; "Zonguldak´ın en önemli sorunlarından biri trafik. Hepimizin sorunu. Bu yönde çözüm bulunması kaçınılmaz. Şehir Merkezi´ndeki trafiğin kesinlikle normalleştirilmesi gerekiyor. Bunun için Mithatpaşa Tüneli ya da aynı güzergâhta alternatif bir tünel yapılması kaçınılmaz.


Zaten yıllardır planda var. Bizlerde bu kampanyaya destek olmaktan memnunuz. Zonguldak Platformu Üyelerine gösterdikleri bu çaba için teşekkür ediyorum" dedi.


Amele Birliği Başkanı Muzaffer Kalaycıoğlu´da kampanyaya imzasıyla destek vererek; "Sonuca ulaşmasını çok isteriz. Zonguldak´ın bu tünele ihtiyacı var" diyerek başarılar diledi.


Gün içerisinde genç yaşlı çok sayıda vatandaşın imza attığı kampanya hakkında bazı vatandaşlar ayrıca bilgilendirildiler.


Böyle bir projeden ilk kez haberdar olan vatandaşların tepkisi ise; "Madem 40 yıldır böyle bir tünel planı vardı o zaman bugüne kadar bizi neden kandırdılar.


Neden bu tüneli açıp trafiği rahatlatmamışlar. Ne Bakanlar geldi geçti.


Niye yapılmamış. Tek caddemiz var oradan da kamyonlardan geçilmiyor. Böyle bir şey nerde görülmüş. Bu imzalardan sonra herhalde artık sesimizi duyarlar" şeklinde oldu.

Editör: Pusula Gazetesi