CHP Grup Başkanvekilleri Kemal Anadol ile Hakkı Süha Okay, Zonguldak Milletvekilleri Ali Koçal ve Ali İhsan Köktürk ile birlikte Zonguldak Belediye Başkanı İsmail Eşref ve CHP İl Başkanlığı´nı ziyaret ettiler.


Zonguldak Belediyesi´nden ayrılan CHP heyeti Zonguldak Platformu tarafından yürütülen Mithatpaşa Tüneli imza kampanyasına katıldıktan sonra CHP Zonguldak İl Başkanlığı´na geçerek, basın toplantısı yaptı.


Toplantıda hükümeti eleştiren Okay, ekonomik krizin darbe girişimi, askere sivil yargı yolunun açılması, Kürt açılımı gibi konularla unutturulmak istendiğini öne sürdü. İktidarın iki-üç ayda bir ´darbe gelecek´ diye insanları korkuttuğunu ileri süren Okay, "Türkiye´de 13.5 kat trilyon olarak hesaplanan borçlanma ihtiyacı, yıl sonu itibariyle 70 kat trilyona ulaştı. Dış ticaret açığı 60 milyar doları geçiyor. Yüzde 14.9 işsizlik oranı var. 2001 krizinde bile yüzde 10´un altında oldu. Genç işsizlik oranı üçte bire ulaştı. Çiftçi 2002´deki fiyatını alamıyor. Huzurevinde kalış ücreti 250 TL birden arttırıldı. Ülke, inanılmaz bir zam furyası yaşıyor. Siyasal iktidar, böylesine yaşanan ekonomik krizi öteletmek, toplumun gündeminden çıkarmak için 15 günde bir farklı konuları ülkenin gündemine getiriyor" diye konuştu.


ERDOĞAN-DTP GÖRÜŞMESİ


DTP Genel Başkanı Ahmet Türk ile görüşen Başbakan Erdoğan´ı ürkeklik ve korkaklıkla suçlayan Okay, Başbakan Erdoğan´ın Ak Parti Genel Başkanı sıfatıyla DTP ile görüşmesini eleştirdi.


Okay, "Kürt açılımında, bu ülkenin başbakanı önce ´terör örgütüne açıkça terör örgütü demeyen siyasi yapıyla konuşmam, görüşmem´ diyor. Sonra bir anda karar değiştiriyor.


´Şimdilik Başbakan değilim, Ak Parti Genel Başkanı sıfatıyla görüşeceğim, 1 saatliğine Ak Parti Genel Başkanı olayım´ diyor. Birine vekalet mi verdin? Kimi kandırıyorsun? Yanında İçişleri Bakanı&[#]8217;n olacak, ama Ak Parti Grup odasında konuşunca Başbakanlığı unutulacak.


Ak Parti Genel Başkanı olacak. Bu işi iddiayla ´yaptım´ diyorsan, yüreğin yetiyorsa, ´CHP´siz ben yaptım´ diyeceksin, DTP ile görüşürken ´ben görüştüm, hem de Başbakan olarak görüştüm´ diyeceksin.


Bir ürkeklik, bir korku, bir mahcubiyet ve bir çekingenlik içerisinde ülkeyi yöneten bir Başbakan var. Baskılanmış medya ile siyaset üretiliyor.


Çok büyük ekonomik krizin içerisinde ülke de çırpınıyor" şeklinde konuştu.


"İKTİDAR HSYK´DA DARBE YAPIYOR"


AK Parti iktidarının Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu´nda darbe yaptığını ileri süren Okay, iktidarı yargıyı ele geçirmeye çalışmakla suçladı. Adalet Bakanı Sadullah Ergin ve Müsteşarı Ahmet Kahraman´ı da eleştiren Okay, "Siyasal iktidar, Hakimler Savcılar Yüksek Kurulu´nda darbe yapıyor. Yargıyı ele geçirmeye çalışıyor. Bu iktidarın temsilcisi Adalet Bakanı ve müsteşarı katılıyor. Adalet Bakanı hükümeti temsilen değil, Adalet Bakanlığı´nı temsilen katılır" şeklinde konuştu.


İktidarın 2011 Mayıs´ta CHP´nin olacağını savunan Grup Başkanvekili Okay, açıklamasını şöyle tamamladı:


"Türkiye maalesef böylesine beceriksiz, ürkek ellere teslim edilmiştir. Ülkeyi sürüklemek istiyorlar. Bunların en uzun vadesi 2011 Mayıs´ıdır. Dileriz ki bir erken genel seçim yapılır. Ülke bunların elinden kurtulur. Türkiye´de iktidar değişecektir, Recep Tayip Erdoğan gidecek, yerine Deniz Baykal gelecektir. Basını ve medyayı bir kez daha ikaz ediyorum. Lütfen ülkenin gündemini iyi takip etsinler. Siyasal iktidarın baskısından kaynaklanan sıkıntıları biliyoruz. Kimi yandaş, kimi baskılanan medya oldu.


Ülkenin içerisinden geçtiği krizi kimse örtemez. Her mutfakta bir yangın var."

Editör: Pusula Gazetesi