ZONGULDAK'ta, apartman inşaatının temel kazısı sırasında çatlayan istinat duvarının yıkılmaması için iş makinesi ile destek yapılarak önlem alındı.

İncivez Mahallesi Çaybaşı Sokak'ta yapılacak apartman inşaatı için önce istinat duvarı örüldü. İnşaat için temel kazılırken istinat duvarı çatladı. Duvarın hemen üst tarafında bulunan 57 yaşındaki Orhan Türkyılmaz'ın annesiyle birlikte oturduğu tek katlı ev de hasar gördü. Orhan Türkyılmaz ve annesi, yıkılma tehlikesine karşı evi boşalttı. Türkyılmaz'ın komşusunun kızı 9 yaşındaki Sahrı Eser, evin bahçesindeki kömürlükte bulunan 3 yavru köpeği alıp dışarıda olan anneleriyle buluşturdu. Müteahhit firma da duvarın yıkılma tehlikesine karşı iş makinesinin kepçesiyle destek yaparak önlem aldı.

Orhan Türkyılmaz'ın şikayeti üzerine AFAD ekipleri bölgede inceleme yaptı. Annesiyle bir süre yakınlarının yanında kalacağını belirten Orhan Türkyılmaz, müteahhit firmanın çalışması nedeniyle evinin oturulamaz hale geldiğini söyledi. Türkyılmaz, "Önce taş duvar ördüler. En sonunda evi göçerttiler. Ev 1 metre çöktü aşağıya. Müteahhit bana 'eve girme' dedi. Nerede kalacağımı sorunca cevap vermiyor. Kafalarına göre burada iş yapıyorlar. Dava edeceğim. Duvar devrilmesin diye kepçeyle destek yaptılar. Evin altı tamamen oyuldu. Bahçe toprağı kaydı. Ne yapacağız bilmiyorum. Benim hasarımı kim kaşlıyacak bilmiyorum" dedi.

Müteahhit firmanın hasar gören istinat duvarı ve evi güçlendirme çalışması yapacağı belirtildi.

Editör: Pusula Gazetesi