Fakülte Dekanı Prof. Dr. Emre Bodrumlu ve Okul Müdürü Satılmış Erenoğlu tarafından imzalanan protokol 30.11.2017 tarihine kadar iki yıl süreyle geçerli olacak. Protokol imza töreninde Güzel Sanatlar Fakültesi Resim Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Dr. Bengü Batu ve Çaycuma Nihat Kantarcı Anadolu Lisesi Görsel Sanatlar Öğretmeni Ayten İnaloğlu hazır bulundu. Protokol kapsamında her iki okul arasında;

ortaklaşa yapılacak planlama doğrultusunda lise öğrencilerinin fakülte eğitim ortamlarını gezip görmelerine imkan sağlanacaktır.

Fakültede ortaöğretime yönelik güzel sanatlar alanı öğretmen yetiştirme programında öğretmenlik uygulaması ve okul deneyimi derslerine devam eden öğretmen adaylarının stajlarını taraflarca belirlenecek kapsam ve koşullarda Lise’de yapılmasına imkan verilecektir.

Lise öğrenci ve öğretmenlerine Fakülte kütüphanesinde bulunan kaynakları inceleme, araştırma imkanı sağlanacaktır. Taraflarca uygun görülen konu, yer, zaman ve şartlarda Fakülte öğretim üyeleri tarafından lise öğrencilerine ders/seminer verilebilecektir.

Lise öğrencilerinin, fakültenin düzenleyeceği bilimsel, sanatsal ve kültürel etkinliklere katılmasına ve uygun görülen etkinliklerde fakülteden lise’ye konuşmacıların gelmesine imkan sağlanacaktır.

Fakülte öğrencilerinin sosyal kulüp/sosyal sorumluluk çalışmaları kapsamında lisede etkinlik yapmalarına imkan verilecektir. Ortak resim sergisi düzenlenmesine imkan sağlanacaktır.

Fakülte Öğretim Üyeleri ve öğrencileri tarafından öncelikle Lise son sınıf öğrencilerine “Güzel Sanatlar Eğitimi” ile ilgili mesleki tanıtım amacıyla protokol süresince en az bir defa seminer düzenlenmesi sağlanacaktır. Fakülte öğrencilerinin lisede yapılan resim derslerini izlemelerine, lise öğrencilerinin de fakültede yapılan resim derslerini izlemelerine imkan verilecek.

Editör: Pusula Gazetesi