İncivez’de bir inşaat alanının duvarında çökme meydana geldi.Duvarın üstünde bulunan ev, yıkılma tehlikesi nedeniyle AFAD ve Belediye yetkililerince tahliye edildi. Evin bahçesinde bulunan yıkık kömürlükte de 3 yavru köpek mahsur kaldı. Mahallede ikamet eden 9 yaşındaki Sahra Eser, yıkılmak üzere olan ve içindekilerin tahliye edildiği evin bahçesinde bulunan yıkık kömürlüğün altında mahsur kalan 3 yavru köpeği kurtarmak için yıkılma tehlikesi olan alana girdi. Yavru köpekleri kurtaran Minik Sahra, daha sonra yavru köpekleri anne köpeğin yanına götürdü.

Olay İncivez Mahallesi, Çaybaşı Sokak’ta meydana geldi. İddiaya göre Orhan Yılmaz’a (57) ait olan ev, yanına yapılmakta olan yeni bir apartmanın temel açma çalışmaları sırasında 5 metrelik istinat duvarının çökmesi nedeniyle bir ev yıkılma tehlikesi ile karşı karşıya kaldı. Meydana gelen sarsıntı sebebiyle evin bahçesinde bulunan kömürlük de çöktü. Kömürlükte bulunan 4 köpekten anne köpek çökme sırasında kendisini kurtarmayı başardı. Ancak 3 yavrusu çöken kömürlüğün altında mahsur kaldı. Bölgeye gelen AFAD ekipleri evde incelemelerde bulunarak, evde yıkılma tehlikesi olması sebebiyle evde yaşayanları tahliye etti.

YAVRU KÖPEKLERİN KÖMÜRLÜK ALTINDA KALDIĞINI ÖĞRENİNCE SEFERBER OLDU

Mahallede ikamet eden 9 yaşındaki Sahra Eser isimli kız çocuğu ise yavru köpeklerin çöken kömürlüğün altında kaldığını duyunca onları kurtarmak için yıkılma tehlikesi olan evin bahçesine girdi. Kömürlüğün sac çatısının altında kalan sokak köpeklerinin 3’ünü de tek tek çıkaran minik kızı köpeklerin annesi de heyecanla izledi. Mahallesinde yaşayan yavru köpekleri çok sevdiğini ve onları beslediğini belirten Seher Eser, “Mahallemizdeki yavru köpekler kömürlüğün altında kaldı. Onlara kurtarmak kömürlüğe girdim. Yavru köpekleri kurtardığım için çok mutluyum” dedi. Küçük kız köpekleri mahsur kaldığı yerden çıkardıktan sonra bir süre sevip anne köpeğe verdi.


Editör: Pusula Gazetesi