Olay, Ereğli ilçesine bağlı Ormanlı beldesi Amaçlar mevkiinde meydana geldi. İddiaya göre, lise öğrencisi A.K. (15) ile ilçe merkezinde buluşan Y.D. (28), otomobiliyle Kocaali köyü yakınlarındaki ormanlık alana götürdüğü genç kıza otomobilde tecavüz etti. Y.D.´nin daha sonra olay yerine çağırdığı arkadaşı R.G. de kıza cinsel tacizde bulundu. Lise öğrencisi A.K.´yi otomobille tekrar ilçe merkezine bırakan şahıslar, A.K.´ye mesaj çekerek, "Böyle olmasını istemezdik. Olayı kimseye anlatma. Aramızda kalsın" diye tehdit ettiler. Genç kızın kısa süre sonra yaşadıklarını anlatması üzerine yakınları polise başvurdu. Polis olayın jandarma bölgesinde olması nedeniyle jandarmaya haber verdi. Jandarma ekipleri, iki zanlıyı evlerinde gözaltına aldı.
Y.D. jandarmaya verdiği ifadede A.K.´nin isteği ile ilişkiye girdiğini iddia ederken, R.G. de cinsel taciz suçlamalarını kabul etmedi. Y.D. ve R.G. jandarmadaki ifadelerinin ardından sevk edildikleri mahkemece tutuklanırken, adliye çıkışında genç kızın yakınları zanlılara saldırdı. Bunun üzerine jandarma A.K.´nin yakınlarını engelledi.
Zanlılar, Ereğli Devlet Hastanesi´nde sağlık kontrolünden geçirildikten sonra Ereğli A/2 Tipi Kapalı Cezaevi´ne konuldu.
Editör: Pusula Gazetesi