Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Ereğli İlçe Başkanlığı’nın olağan kongresi bugün Mavi Organizasyon'da gerçekleştirildi. Kongreye, CHP Zonguldak Milletvekilleri Şerafettin Turpcu ile Ünal Demirtaş, Alaplı Belediye Başkanı Nuri Tekin, Gülüç Belediye Başkanı Gökhan Demirtaş, Kandilli Belediye Başkanı Mustafa Aydın ve partililer katıldı. Divan Başkanlığını Alaplı eski Belediye Başkanı Muhabbet Tezel’in kongre, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başladı.

Kongrede konuşan CHP Zonguldak Milletvekili Ünal Demirtaş, partilileri eleştirerek, hem 7 Haziran, hem de 1 Kasım seçimlerinde bazı partililerin adayları yıpratmak için çalıştığını söyledi. Kongrede bazı partililer konuşma yaptığı sırada salonda bulunan diğer partililerin kendilerine sataşması gerginliğe neden oldu. Bazı partililerin birbirlerinin üzerine yürümesi tansiyonu yükseltti.

Kongrede aday olmayarak İlçe Başkanlığına veda eden Hayrettin Kartal ise, konuşmasında, başkanlığa aday olan Yaşar Balcı’yı eleştirdi. Kendisinin sürekli Yaşar Balcı’nın yanında yer aldığını ifade eden Kartal, Balcı’nın ise 3 saat bile yanında durmadığını, hep kendisini eleştirdiğini söyledi. Kartal, ayrıca, Balcı’nın partiyi değil, hep kendisini düşündüğünü sözlerine ekledi.

Kartal’ın ardından kürsüye gelen Balcı ise, Hayrettin Kartal’ı ihanetle suçladığını ve sözlerinin de arkasında olduğunu söyledi. Son yerel seçimlerde seçim kaybedilmesinin sorumlusu olarak gösterilmenin doğru olmadığını vurgulayan Balcı, “Sendika ile kavga, Erdemir ile kavga edildi. Ereğli Belediyesi’nin önünde 2 bin kişiyi ben mi yürüttüm? Pazaryerinde seçim öncesi esnafa tahliye ce icra kağıtları gönderildi. Orada ekmeğini kaybetme korkusu yaşayan esnaf başka partiye oy vermiş olamaz mı? Kepez’de partimiz üyesi genç muhtar adayının karşısında aday olan 65-70 yaşındaki isme destek verildi. O genç arkadaşlarımız intikam almış olamaz mı? Kepez’de bin 500 oy fark yedik. Bölücek, Göktepe, Kıyıcak, Topçalı ve Ören gibi köyler parti kararı alınmaksızın sırf maaşı artırmak ve alt yapıyı iller bankasına devretmek için mahalle yapıldı. AKP il genelinde 2 bin, belediye seçimlerinde 900 oy fark attı. Bunların sorumlusu ben miyim?” diye sordu.

Konuşmasında milletvekili önseçimlerine de değinen Balcı, Kartal ve ekibinin kendisine oy verilmemesi ve Çaycuma’nın adayı Şerafettin Turpcu’ya oy verilmesi için çalışma yürüttüğünü ifade etti. Halil Posbıyık’a önce 2’nci sıra kontenjan adaylığına destek için söz verilip önseçime sokulmadığını, ardından da aynı yönetimin Posbıyık aleyhine Genel Merkeze dosya verdiğini dile getiren Balcı, “Halil Posbıyık önseçime girmiş olsaydı, bu gün birinci sırada Şerafettin Turpcu değil, Halil Posbıyık olacaktı” dedi.

Balcı, konuşmasını sona erdirip yerine oturduğunda ise, Halil Posbıyık ile aralarında kısa süren bir tartışma yaşandı.

CHP Ereğli İlçe Başkanı Adayı Sertan Ocakçı da, partide barışı sağlayacağını belirterek, birlik ve beraberlik mesajları verdi.

Konuşmaların ardından oylamaya geçildiği sırada delegelerin oylamanın yapılacağı sandığa bir anda yığılmaları izdihama neden oldu.
Kongrede oy kullanma işlemi sona erdi.
411 delegenin 396'sı kongreye geldi, 384 delege oy kullandı.
Ereğli İlçe'de oy sayma işlemi başladı.

Ereğli İlçe'de 215 oy alarak Sertan Ocakçı başkan seçildi. Diğer aday Yaşar Balcı ise 167 oy aldı. Oylamada 2 oy da geçersiz sayıldı.

Sertan Ocakçı başkanlığındaki Yönetim Kurulu şu isimlerden oluştu:

Eylem Ertuğ Ertuğrul, Tan Okay, Burak Karaarslan, Yıldıray Arslan, Recep Ergün, Hikmet Yılmaz, Şenol Çevik, Baki Erdoğan, Mürşide Ateş, Hanide Ercan, Nergis Telli Yavuz, Necla Partlak, Sevdekar Aras, Huri Keskin, Halil Bozkurt, Ekrem Akman.

Editör: Pusula Gazetesi