Vali Erdal Ata 100. Yıl Atatürk Hizmet Köyü´nün çok amaçlı kullanılması ve çevre bölgelere de yeterli hizmeti verebilmesi için Zonguldak Valiliği olarak çalışma içerisinde olduklarını söyledi.


100. Yıl Atatürk Hizmet Köyü´nde tek sıkıntılarının oda kapasitelerinin yeterli olmadığını ifade eden Vali Ata, Kalkınma Ajansı sayesinde 100. Yıl Atatürk Hizmet Köyü´nü geliştirme imkânı bulacaklarını söyledi. Vali Erdal Ata, 100. Yıl Atatürk Hizmet Köyü ile ilgili şu bilgileri verdi;


"100. Yıl Atatürk Hizmet Köyü Projesi, Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk´ün 100. doğum yılı anısına, Zonguldak 100.Yıl Vakfı tarafından hazırlanmıştır. Zonguldak´ın kültürünü, ekonomisini ve özellikle madencilik sektörünü geliştirmek, bu amaçla etkinlikler gerçekleştirmek, yöresel el sanatları ürünlerini yurt içinde ve yurt dışında tanıtmak amacıyla, dönemin Zonguldak Valisi Galip Demirel´in Başkanlığında kurulan Vakıf´ın 1982 yılında çalışmalarıyla başlattığı proje, daha sonraki yıllarda da Zonguldak Valilerinin ve İl Genel Meclisi Üyelerinin verdiği destek ile İl Özel İdare Müdürlüğü´nce 2000 yılında tamamlanarak hizmete girmiştir.


Toplam 194 dönüm arazi üzerinde kurulan 100.Yıl Atatürk Hizmet Köyü bünyesinde 34 odalı 82 yatak kapasiteli bir otel, 5 adet bungalov ev, 150 kişilik toplantı salonu, restaurant, yüzme havuzu, kafeterya, çay köşkü, futbol sahası, tenis kortu, gezi parkı ve piknik alanları gibi birimler bulunmaktadır. Buraların büyütülmesine kalkınma ajansının da katkısı olacaktır.


Biz burayı çok amaçlı kullanmak istiyoruz. Çünkü alanımız gayet büyük ve her şeyiyle eksiksiz. Toplantılarımızı burada yapıyoruz. Aynı zamanda düğün salonumuzda var. Havuz başında güzel düğünlerimiz oluyor. Amacımız sadece Zonguldak´a değil çevre bölgelere de hizmet vermektir. Turizm sadece denize girmekle olmuyor. Doğasıyla, tenis kortuyla, seralarıyla, havuzuyla çok amaçlı kullanılan bir yer. Seramızda kullandığımız birçok mahsulü elde ediyoruz. Hatta fazla geldiğinde çevrede ki esnafla takas halinde alışveriş yapıyoruz. Burada tek sıkıntımız oda kapasitemiz yeterli değil. Ama bu konuda da gerekli çalışmayı yapacağız."

Editör: Pusula Gazetesi