Zonguldak İl Genel Meclisi’nin Aralık ayı 3’üncü birleşimi, Vacit Durdubaş başkanlığında gerçekleştirildi. Mecliste; Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü’nden emekli olan Harun Melemez’in Özel İdare’ye “Veri Hazırlama ve Kontrol İşletmeni” olarak atanması, mecliste kriz yarattı.

Melemez ile ilgili bilgilendirme şöyleydi:

“Zonguldak Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü’nde İl Müdürü olarak görev yaparken 21 Temmuz 2009 tarihinde emekliye ayrılan Harun Melemez’in, İdaremiz Genel İdare Hizmetleri sınıfında boş bulunan ‘3’üncü Derece Veri Hazırlama ve Kontrol İşletmeni’ olarak ataması yapılmış olup; İl Özel İdaresi Kanunu’nun 36’ncı maddesi gereğince İl Genel Meclisi’nin bilgilendirilmesi.”

CHP’li Metin Uzun Melemez’in bu görevden başka bir göreve sıçrayabileceğini ifade ederek, “Melemez acaba bilgisayarın ‘B’sini biliyor mu? Pırıl pırıl bilgisayar kurdu gençler varken, onun özelliği ne? O zaman beni de bir yere atayın” diye tepki gösterdi.

ZAMAN: “SADECE CHP DEĞİL, TOPLUM BUNA KARŞI ÇIKIYOR”

Meclis toplantısının ardından Pusula’ya konuşan CHP Grup Başkanvekili Fikret Zaman, genç personelin arasına emekli birini sıkıştırmanın normal olmadığını ifade ederek, “Bu sadece CHP’lilerin karşı çıkması değil, toplumun önemli bir kesimi de buna karşı çıkıyor. Milletvekili aday adayıydı, olabilir, seçilmedi. Bu emekli bir vatandaş, bu şuna benziyor; ülkenin ekonomisi düzeltilemedi de uzak ülkelerden ekonomiyi düzeltmek için adam getirmişler gibi. Özel İdare’nin işleri dışarıdan yürümüyormuş gibi buraya atanması doğru değil. Biz bunu kabul etmiyoruz. Yanlış bir şey, kurum içerisinde başka insan mı yok? Burada çalışanların yüzde 90’ı genç insanlar. Genç insanların arasına emekli bir vatandaşı sıkıştırmak, sosyal dengeyi bozuyor. Başka duyduğumuz bir şey, burayı trambolin olarak kullanıyorlar. Kamu kuruluşlarını siyasi irade trambolin olarak kullanıyor. Ben de emekliyim, beni de bir yere atasınlar. Atarlar mı, atamazlar” dedi.

UZUN: “ŞİMDİYE KADAR HİÇBİR BAŞARILI ÇALIŞMASINI DA DUYMADIK”

CHP’li Üye Metin Uzun ise, tamamen partizanlık olduğunu ifade ederek, şöyle konuştu: “Tamamen partizanlık, başka bir şey değil. Emekli olmuş, Kilimli’ye SYDV’ye atandı. O zaman da sözleşmeli personel atandı. Şimdi de veri hazırlama memuru olarak atandı. Burada pırıl pırıl gençlerimiz dururken, bilgisayarın her türlü işini bilen insanlar dururken neden Melemez? Melemez bilgisayarın ‘B’sini biliyor mu? Ben Melemez’in yüzünü görsem tanımam, işlem tamamen partizanlık kokuyor. Şimdiye kadar hiçbir başarılı çalışmasını da duymadık. Öyle bir şey görsek, zaten itiraz etmeyiz. Buradan da Göç İşleri İl Müdürlüğü’ne atanacağını öğrendik.”

YILMAZ: “GENÇLERİMİZİN BAŞ BELASI BİR KPSS SİSTEMİ VARKEN, BÖYLE BİR ŞEY YAPILAMAZ”

Diğer CHP’li Üye Nebahattin Yılmaz ise, genel ilkeler üzerinden konuştuklarını ifade ederek, “Bizim kişilerle uğraştığımız yok. Genel ilkeler üzerinde duruyoruz. Devlet memuru olabilme koşulları var, hele hele gençlerimizin baş belası bir KPSS sistemi var. 99 puan ve üzerinde alıp da atanamayan gencimiz çok. Pırıl pırıl, bilgili, bilinçli gençlerimiz var. Bunlar ‘iş’ diye evlerinde bekliyor, evine ekmek götürmek istiyor. Bu etik değil, ‘emekli’ ne demek, ‘çalıştığımız alanda artık topluma, devlete verebileceğimiz bir şey kalmamış’ demektir. ‘Ben bu görevi benden daha iyi yapacak birine bırakıyorum’ demektir” diye konuştu.

ÖZTÜRK: “BU ARKADAŞIMIZDAN BAŞKA SİYASİ EMEKÇİ YOK MU?”

CHP’li Cihat Öztürk de, bu duruma karşı çıkarak, “Kilimli bölgesinden gelen bir devlet büyüğümüz. Ben kişilerin üzerine gitmiyorum. Bu siyasi erk işi değil, Zonguldak’ta ‘benim adamım olsun’ imajıyla gittiği zaman tabanda oy kaybederler. Bu arkadaşımızdan başka siyasi emekçi yok mu? Alın teri döken, gidip köylerde dolaşıp çalışan memurumuz yok mu?” dedi.





Editör: Pusula Gazetesi