TBMM Başkanı Köksal Toptan´ın seçim bölgesi Zonguldak´ta eleştirilmesine, Ak Parti Zonguldak İl Başkanı Hamdi Uçar tepki gösterdi. Hamdi Uçar, TBMM Başkanı Köksal Toptan´ı seçim bölgesi Zonguldak´a hizmet vermediği yönünde söylemlerle eleştiren Zonguldak Tekel ve Bakkallar Odası Başkanı Şükür Küçükali´ye tepki gösterdi. Küçükali´nin sözlerini mesnetsiz, haddini aşan açıklamalar olarak gördüklerini ifade eden Uçar, şöyle konuştu: "Bölgemizin yetiştirdiği, Türk siyasetinde de önemli bir yeri olan ve TBMM Başkanlığı görevini üstlenerek devletimizin ikinci adamı konumunda görevini sürdüren Zonguldak Milletvekilimiz Köksal Toptan´ın gerek Milletvekilliği ve gerek TBMM Başkanlığı dönemini hafife alarak bölgemize hiçbir hizmet vermemiş gibi göstermeye çalışan Zonguldak Tekel ve Bakkallar Odası Başkanı Şükür Küçükali´nin açıklamalarından esef duyuyor, şiddetle kınıyoruz. Toptan´ın yeniden TBMM Başkanlığına aday gösterilmemesi, Genel Başkanımız ve parti organlarımızın demokratik bir tercihinin sonucu olarak görülmesine karşın bunu şaşkınlık ve seçim bölgesine bugüne kadar hiçbir katkı ve destek sağlamamış gibi gösterme gafletinde bulunulmasını bir meslek örgütünün yöneticisine yakıştıramadığımız gibi etik de bulmuyoruz."


Bu sözleri "sosyal ve siyasal olgunluktan çok uzak, seviyesiz düzeysiz, mesnetsiz ve haddini aşan bir açıklama" olarak değerlendirdiklerini anlatan Uçar, sözlerine şöyle devam etti: "Köksal Toptan, devlet sorumluluğunun yanı sıra bölgemizin milletvekili olması nedeniyle siyasal ayrımcılık yapmaksızın gerek merkez ve gerek ilçelerde meslek örgütleriyle işbirliği içinde sayılamayacak kadar hizmetleriyle de biliniyor. Bölgemizin kalkınmasındaki katkı ve destekleri hiçbir zaman göz ardı edilemez, yok sayılamaz."


Uçar, Toptan´ın bölgeye getirdiği hizmetlerle ilgili şu örnekleri verdi: "Karaelmas Üniversitesi´nin kuruluşundan bugüne gelinen aşamaya kadar ki süreç, TTK´da istihdam sağlanması, Ereğli ve Alaplı´daki tersane yatırımları, Organize sanayi bölgelerinin sorunlarının çözümü, Bölgedeki eğitim ve okullaşma düzeyinin yükseltilmesi, yatırımcı ve sanayicinin bölgesel teşviklere özendirilmesi, Filyos Projeleri gibi bölgesel kalkınmamızın sağlanmasında pek çok çabalarını örnek gösterebiliriz."



Küçükali ne demişti?


Ak Parti Grubu ile Başbakan Recep Tayyip Erdoğan´ın TBMM Başkanı Toptan´ı yeniden aday göstermeyip eski Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin´i aday göstermesinin Pusula´ya değerlendirmede bulunanlar arasında yer alan Bakkallar ve Tekel bayileri Odası Başkanı Şükür Küçükali, Toptan´ın yeniden aday gösterilmemesinin Zonguldak için bir kayıp olmadığını ileri sürmüştü. İşte Ak Parti İl Başkanı Hamdi Uçar´ın sert tepkisine neden olan Küçükali´nin fıkralı açıklaması; "Bence, Köksal Toptan´ın tekrar Meclis Başkanı olarak seçilmemesi hem Zonguldak adına hem de Türkiye adına kaybedilen bir şey yok. Zonguldak Bakkallar Odası olarak biz bugüne kadar Köksal Toptan´dan daha önce Zonguldak Milletvekili iken ne gördüysek Meclis Başkanlığı döneminde de aynı şeyleri gördük. Kısaca Toptan Milletvekili iken nasılsa Meclis Başkanı iken de aynı şekildeydi. Bununla ilgili şöyle bir örnek vermek istiyorum. ´Zengin biri lüks lokantalardan birine gitmiş.


Resepsiyonda pardüsesini çıkarıp garsona veriyor ve bunu as diyor. Garson diyor ki ´Efendim nereye çivi çaktınız ki, pardüsenizi oraya asayım.´


Yani Toptan Milletvekiliyken Zonguldak´a ne yapmışsa Meclis Başkanı iken de onları yaptı. Zonguldak Toptan´ın Meclis Başkanlığı döneminde bir şey kazanmamıştı ki ne kaybetsin.


Bir de o açıdan bakmak lazım. Toptan´ın tekrar aday olarak gösterilmemesinde Zonguldak ne kazandı nede kaybetti. Kendisine bundan sonraki çalışma hayatında başarılar diliyorum. İnşallah yeni seçilecek Meclis Başkanı Türkiye´ye hizmet eder ve kendisine de başarılar diliyorum" dedi.

Editör: Pusula Gazetesi