Anadol, Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık´ı ziyaretinde yaptığı konuşmada, son günlerde ´´Kürt Açılımı´´ diye bir konunun gündemde olduğunu hatırlatarak, kimsenin bunun ne olduğunu anlatmadığını savundu.
´´Kürt açılımı, açılım değil saçılımdır´´ diyen Anadol, konuşmasını şöyle sürdürdü:
´´İktidar kanadından ´bu tarihi fırsat kaçırılmamalı´ deniliyor. Ancak fırsatın ne olduğu belli değil. Fırsat, kişinin kendi iradesi dışındaki gelişmelerden yararlanmasıdır. Bu fırsatı biz yaratmadık.
Tüm kurumları tek tek çökertiyorlar. Asker darbe istemiyor, halk darbe istemiyor. Konjonktür de gerektirmiyor. ´Ergenekon´ diye bir şey çıkardılar. ´Devletin içinde çeteler var´ diyorlar. Devletin içinde çeteler olduğu Susurluk´ta ortaya çıktı. Operasyon kapsamında bir araya gelmeleri mümkün olmayan kişiler gözaltına alındı. Rektörleri de gözaltına aldılar ki siyasi rakiplerini tasfiye edebilsinler.´´
Kemal Anadol, Belediye Başkanı Posbıyık ile daha önceden ´´Ereğli Tarihi Sempozyumu´´ için sözleştiklerini hatırlatarak, sempozyum için destek verebileceklerini, sempozyumda, Kurtuluş Savaşı´nda deniz harekatları, maden ocakları, sendikalaşma, özelleştirme gibi konularda sunumlar yapılabileceğini kaydetti.

Editör: Pusula Gazetesi