Yaşlı kadının 5 yıldır yatmaktan dizlerinde ve vücudunun çeşitli yerlerinde yaralar çıkması nedeniyle bazı geceler sabahlara kadar inlediğini ifade eden komşuları, yetkilileri insanlık namına göreve çağırıyor.

5 çocuk annesi Züriye Bostancı, 5 yıldır yatağa mahkum yaşıyor. Yaşlı kadın, evde bakımını üstlenecek kimsesi olmadığı için elden ayaktan düşüp yatalak kalmış.

Yaşlı kadının içler acısı bir hayat yaşadığını, bazı geceler sabahlara kadar inlediğini belirten komşuları, devletin Züriye Bostancı´ya sahip çıkıp iyi bir tedavi ettirmesi gerektiğini söylüyor.

Bostancı´nın komşusu Zahire Bostancı (73), "Bu kadının madenden emekli oğlu var. Onun da eşi 4 ay evvel vefat etti. Aile perişan oldu. O da gelip bakmakta zorlanıyor. Züriye hanımın 4 tane kızı var, onlar da hasta oldu. Bir tek yaşlılık maaşı var, bazen komşuları olarak biz bakıyoruz, bazen de karşı köyden bir kadın geliyor. Yetkililer bu kadıncağızı alıp güzelce sağlık kontrolünden geçirirse kendine bakabilecek seviyeye gelir. İyi bir tedavi ile en azından yatalak olmaktan kurtulur. Yatmaktan dizleri yara olmuş vaziyette. Bazı geceler sabahlara kadar inliyor. Bizim de elimizden birşey gelmiyor" diye konuşuyor.

Sürekli yatmaktan başka çaresinin olmadığını dile getiren yaşlı kadın, "Ne yapayım oğul? Tek başıma yaşıyorum. Neden yataktan kalkamıyorum ben de bilmiyorum. Takatim yoktu, zamanla yataktan kalkamaz oldum. Belki de beni tedavi ederlerse oturduğum yerden kendi ihtiyaçlarımı görürüm." şeklinde konuşuyor.

Editör: Pusula Gazetesi