Önceki senelerde ilçeye 25-30 aile olarak geldiklerini belirten Susurluklular, bu sene ise bu sayının 9 aileye kadar düştüğünü ifade ettiler. Sayının azalmasını ekonomik krize bağlayan Susurluklu aileler beraberinde çocuklarını da ilçeye getiriyor. Aileleri ile birlikte ilçeye gelen çocuklardan 4. sınıf öğrencisi Onur Dumanlı, yaz tatillerinde devamlı göç ettikleri için geleceğe dönük hiçbir hayalinin olmadığını söyledi. Yine ilçeye ailesi ile gelen 6. sınıf öğrencisi Taner Dumanlı ise gelecekte Türkçe öğretmeni olmak istediğini belirtti.

Ailelerine, güçleri yettiği kadar hurda toplama işinde yardım ettiklerini belirten Sinan Dumanlı (13) da memleketlerinde süpürge yapım işi ile uğraştıklarını, okullarının son döneminde ilçeye geldiklerini ve yaz boyu köyleri gezerek hurda topladıklarını söyledi.

Daha önceki senelerde Gökçebey sapağında bulunan köprünün altında çadır kurarak yaşadıklarını belirten aileler, buradan Jandarma zoruyla kaldırıldıklarını ve mağdur edildiklerini belirttiler. Kendilerinin bir nevi çevre temizliği yaptıklarını ifade eden aileler, bulundukları yerden jandarma zoruyla niye kaldırıldıklarını anlayamadıklarını belirttiler. Aileler, yazın bitimiyle memleketleri Susurluk´a döneceklerini belirttiler.

Editör: Pusula Gazetesi