Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kilimli İlçe Başkanı Filiz Karademir, Cumartesi günü yapılan Kilimli İlçe Kongresi’ni değerlendirdi. Tek adaylı kongrede yeniden başkan seçilen Karademir, kongrenin demokrasi şöleni içinde geçtiğini ifade etti.

Kilimli Belediyesi’nin CHP’li olduğu için hükümetten yeterince destek alamadığını ifade eden Karademir, belediyenin sıkıntı içinde olduğunu söyledi. Belediyenin işçi açığı olduğunu belirten Karademir, ödenek sıkıntısı olduğu için işçi alamadıklarını söyledi.

“KİLİMLİ’DE FAYDALI İŞLER YAPACAĞIMIZA İNANIYORUZ”

Karademir, yönetim kurulu üyelerini 12 kişiden 16 kişiye çıkardıklarını belirterek, daha rahat bir çalışma sergileyeceklerini söyledi. Karademir, açıklamasında şunları söyledi:

“Biz ilk defa Kilimli’de birinci olağan kongremizi gerçekleştirdik. Kongremiz bir demokrasi şöleni halinde geçti. Yani umduğumuz gibi oldu. Tabii ki üyelerimiz, geçmişte görev yapan üst kademedeki arkadaşlarımız bazı serzenişlerde bulundular. Bulunmaları da gerekiyordu. Bunlar daha böyle yapıcı bir şekilde olması bizim en büyük dileğimizdi. Gayet güzel bir şekilde sonuçlandırdık. Yönetimimiz 16 kişiden oluştu. 14 kişiydi daha önce. Biz İl Başkanlığımıza bir dilekçe vererek, yönetimimizi fazlalaştırmak istedik. Çünkü 3 beldemiz var. 12 kişi 3 beldeye yetmiyordu. Genel merkezden MYK’dan çıkan bir kararla sayımızı 16 kişiye çıkardık. Tabii ki daha bir rahatladık. Her şey Kilimli için. Ülkemize, Zonguldak’ımıza, Kilimli’mize hayırlı olmasını diliyoruz. Burada CHP siyasi partimiz olarak faydalarımızın dokunacağına inanıyoruz. Faydalı işler yapacağımıza inanıyoruz. Ben 2007 senesinin Mart ayında CHP Belde Başkanlığı’na atanmıştım. 6 sene Kilimli’de Belde Başkanlığı yaptım. Ondan sonra İlçe Başkanlığına atanarak yaklaşık 2 senedir İlçe Başkanlığı görevimi yürütüyorum. Cumartesi günü gerçekleştirilen kongremizde de seçilerek ilçe başkanlığıma devam edeceğim hayırlısıyla. Ben demokrasiye inanıyorum. Herkesin aday çıkabilmesi gayet normal bir olaydı. Ama çıkmadı. Çıkması belki demokrasinin gereği daha güzel olurdu.”

“AK PARTİ’NİN ELİNDE OLAN BELEDİYEMİZ BAYA YIPRANMIŞTI”

Karademir, Kilimli Belediyesi’nin hükümetten yeterince destek alamadığını belirterek, şöyle konuştu:

“Kilimli Belediyemiz CHP’li, AK Parti hükümeti var. Kilimli Belediyemizde hükümetin kısıtlamaları var. Çünkü bundan önce AK Parti’nin elinde olan belediyemiz baya yıpranmış bir durumdaydı. Yıpranmış bir belediyeyi devraldık. Bunun da sıkıntılarını yaşıyoruz. Çünkü çok fazlasıyla hizmet veremiyor belediye. Hizmet verebilmesi içinde söz verdiği bazı projelerini gerçekleştiremiyor. Bunları yapabilmesi için büyük bir para ihtiyacı var. Bu çok önemli... Hükümetten destek alıyor fakat iller Bankası’ndan gelen paranın bir kısmı kesiliyor. İleriye yönelik bir kredi borcu olduğu için. Belediyenin eleman ihtiyacı var, eleman alamıyor. Çünkü ücret veremiyor belediye, işe girmek isteyen çok gençlerimiz var. Onlara yardımcı olamıyor. Baya bir sıkıntı yaşıyor bu konuda Kilimli Belediyesi. Ben yönetimdeki bütün arkadaşlarımıza başarılar diliyorum. Elimizden geleni yapmaya çalışacağız.”
Editör: Pusula Gazetesi