TV8’de reyting rekorları kıran “O Ses Türkiye”, yayınlarında birbirinden değerli sesleri çıkarmaya devam ediyor. Zonguldaklı 29 yaşındaki Burhan Mercan, önceki akşamki “O Ses Türkiye” yarışmasında, Ahmet Kaya’nın “Penceresiz Kaldım Anne” performansı ile jüri karşısına çıktı. Performansıyla beğeni toplayan Mercan’a izleyiciler alkış yağmuruyla destek verdi. Murat Boz ve Gökhan-Hakan ikilisi Mercan için döndü. İki jüri arasında seçim yapan Burhan Mercan, Ereğli Cumhuriyet İlkokulu’nda öğretmeni olan Nedret Boz'un oğlu Ereğlili sanatçı Murat Boz'u seçti. Mercan, yarışmaya Murat Boz'un takımında devam edecek.
Küçük yaşlardan beri şiir yazıp, beste yapan Burhan Mercan, ailesinin de kendisine tam destek verdiğini söyledi. Mercan, konuşmasında, “Ankara Operası’nda bir zamanlar sözleşmeli figüranlık yapıyordum. Bu sene kaybettiğimiz Türkiye’nin en önemli baletlerinden, emekli balet Yekta Oktay Ağabeyimin anısına söyledim. Allah rahmet eylesin. Onu çok sevdiğimi buradan gönderiyorum” dedi.
Mercan’ı, Zonguldak Erzincanlılar Derneği Başkanı olan babası Turhan Mercan, annesi ve eşi Gözde Mercan yalnız bırakmadı. Mercan, yarışmanın ardından kuliste annesi, babası ve eşine sarılarak mutluluğunu paylaştı.



Editör: Pusula Gazetesi