Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kilimli İlçe Başkanlığı’nın olağan kongresi, Cumartesi günü Paflagon Düğün Salonu’nda gerçekleştirildi. Kongreye, CHP Zonguldak Milletvekili Şerafettin Turpcu, Kilimli Belediye Başkanı Ali Aslankılıç, Çatalağzı Belediye Başkanı Adnan Akgün, CHP Milletvekili Adayları Harun Akın ve Deniz Yavuzyılmaz, CHP Merkez İlçe Başkanı Cemal Şahin, CHP İl Genel Meclisi üyesi Fikret Zaman ve partililer katıldı. Kongrenin Divan Başkanlığını, Kilimli Belediye Başkanı Ali Aslankılıç yaptı.

Kongrenin Zonguldak’a ve Türkiye’ye hayırlar getirmesi temennisinde bulunan CHP Kilimli İlçe Başkanı Filiz Karademir, “Kilimli İlçe Kongremizi güzel bir şekilde tamamladık. Oy kullanan bütün üyelerimize teşekkür ediyorum. Çok güzel bir kongre gerçekleştirdik. Kongrede herkes görüşünü ifade etti. Olumlu ve olumsuz eleştiriler oldu. Haklı yönleri olabilir ve buda bir gerçektir. Ancak tabi ki eleştirilerin dozunun daha az olması dileğimdi. Güzel ve demokratik bir kongre gerçekleştirdik. Sonuçların ülkemize ve Zonguldak’ımıza hayırlı olmasını diliyorum” ifadelerini kullandı.

CHP Zonguldak Milletvekili Şerafettin Turpcu da, Kilimli İlçe Kongresi'nde gündeme dair önemli açıklamalarda bulundu.

Kilimli ile başlayan ilçe kongrelerinin 5-6 Aralık'ta devam edeceğini hatırlatan Turpcu, "Bu süreçte bilgi, birikim ve deneyimlerini CHP için ortaya koyan, elini taşın altına koyup sorumluluk almak için aday olan değerli arkadaşlarıma yürekten teşekkür ediyorum. Adaylarımızın amacı hizmete talip olarak Cumhuriyet Halk Partisi’nin bayrağını en yükseğe taşımaktır, bu nedenle kazanan Cumhuriyet Halk Partisi olacaktır" dedi.

7 Haziran genel seçimlerinin 1 Kasım'da yenilenmesine giden süreci de tekrar hatırlatan Turpcu, "MHP’nin her şeye karşıyız anlayışı, uzlaşmaz tutumu, Meclis Başkanlığı için muhalefetin kendi içinden bir Meclis Başkanı seçememesi ve terörün yeniden tırmanması 1 Kasım seçimlerinde seçmenin kararını etkileyen unsurlardan biri oldu" dedi.

Turpcu, "Zonguldak iktidar tarafından ihmal edilmiş bir şehir olmasına rağmen biz beklediğimiz oyu alamadık. Bundan sonra başta TTK'nın durumu ve Filyos Vadisi Projesi olmak üzere Zonguldak'ın gelişmesi ve kalkınması için önemli olan hamlelerin, projelerin, yatırımların takipçisi olacağız” diye konuştu.

AK Parti döneminde izlenen dış politika anlayışını da eleştiren Turpcu, şu görüşlere yer verdi: “Hükümetin dış politikadaki başarısız hamleleri Türkiye’yi bölgede etkisizleştirmiş, ülkemizi, bölgede yaşanan krizi yöneten değil, krizin unsurlarından biri haline sokmuştur. Her gün daha karmaşık ve tehlikeli bir hal alan, ülkemize yönelen bu durumla ilgili olarak izlenen yanlış politikanın acilen değiştirilmesi gerektiğini ve bununla ilgili adımların süratle atılması gerektiğini defalarca söyledik, gelinen durumda Türkiye bunun faturasını çok ağır şekilde ödemeye devam etmektedir" dedi.

Suriye krizinin çözülmesi için CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun 24 Ağustos 2012'de dönemin Başbakanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan'a yazdığı mektubu da okuyan Turpcu, bunun aslında tarihe düşülen bir not olduğunu, bu mektubun CHP'nin dış politika ve ülkemizin çıkarlarını koruma konusundaki vizyonunu ortaya koyduğunu söyledi."

Filiz Karademir başkanlığında oluşturulan ve tek liste ile gidilen kongrede Yönetim Kurulu şu şekilde oluştu.

Emine Aydın, Sonnur Aydoğan, Şener Bekar, Şermin Birdal, Metin Demirci, Mustafa Doğan, Kadir Keçeci, Halil İbrahim Kurtocağı, Akın Sarı, Volkan Tamer, Yaşar Tiryaki, Mitat Torlakoğlu, İzzet Turgut, Selami Yaman, Emir Yavuz, İsmail Yusufoğlu.

Editör: Pusula Gazetesi