Dün merkeze bağlı 7 caminin elektrik borçlarını ödemediklerinden dolayı kesildi. Cami yetkililerinin borcunu ödeyeceklerini taahhüt etmeleri üzerine elektrikleri açıldı. Fakat ödeme yapılmazsa yeniden kesilecek.


BEDAŞ yetkilileri camilerin elektriğinin kesilmesi ile ilgili şu bilgileri verdi;


"Borçlarından dolayı merkeze bağlı 7 caminin elektrikleri kesildi ama ödeyeceklerini taahhüt ettikleri için açıldı. Millet bu durumu başka yönlere çekiyor.


Demişler ki; &[#]8216;Köksal Toptan Meclis Başkanlığını bıraktı da elektriği kesiyorlar. Köksal Toptan olsa kestirmezlerdi.&[#]8217; Özel şirket Köksal Toptan´ı veya başkasını dinler mi?


Bizim alacağımız var ve ödenmeyince kestik. Bunun başka bir şeyle alakası yoktur. Görüştük ve bize ödeyeceklerini söyledikleri için elektriklerini açtık. Eski borçları da 2008´den değil sadece 2009 yılı borçları var.


Eski borçları KEDAŞ´ta kaldı ve onun hesabına geçti. Biz sadece 2009 yılı içerisindeki borçları istiyoruz ve bunlar uyardığımız halde hiç ödeme yapmadılar. 50-100 lira olanları kesmedik. Ama bunların her birinin 500 lira ile bin lira arasında borçları var. Daha fazla borçları da var. 4-5 ay uyarılara rağmen borcunu ödemeyenin elektriğini kesmek zorunda kalıyoruz. Ama bu camilerde böyle oldu. Evlerde aynı şekilde değil.


Evlerde ve iş yerlerinde 1-2 ay geçtiği zaman kesiyoruz. Mesela okullarda var ama hiç kesmedik."

Editör: Pusula Gazetesi