SHP eski Parti Meclis Üyesi Şerafettin Turpçu´nun yanı çok sayıda eski partili CHP´ye katıldı. CHP Merkez İlçe Başkanlığı´na gelen Turpçu ve beraberindekileri Merkez İlçe Başkanı İlker Özübek ile bir grup partili karşıladı.


Turpçu ile birlikte SHP´den istifa eden eski İl Başkanı Yavuz Boz, eski Merkez İlçe Başkanı Fikret Tunç ve 20 kadar partili CHP´ye geldi. Turpçu´ya partiye gelişinde ve katılım töreninde Zonguldak Belediye Başkanı İsmail Eşref eşlik etti. Turpçu, CHP´nin iktidara gelmesi adına birlikte mücadele mesajları verirken çok heyecanlıydı.


CHP Merkez İlçe Başkanı İlker Özübek´in açılış konuşmasıyla başlayan katılım törenine ilgi yoğun oldu.


Özübek açılış konuşmasında; "Şerafettin ve Yavuz Bey´in CHP´ye yapmış olduğu davranış Zonguldak´tan Türkiye´de CHP´yi yükseltip güçlendirmiştir. Arkadaşlarımıza partimize hoş geldiniz diyor başarılarının devamını diliyorum" dedi


SHP eski İl Başkanı Yavuz Boz, Özübek´ten sonra söz alan ikinci isim oldu. Daha önce partiye gelerek imza attıklarını ve CHP´ye katıldıklarını hatırlatan Boz; "Geçen haftaki CHP´ye ilk kaydımızı yaptırdık. Türkiye´nin geldiği noktada bölünmüşlüğün kimseye faydası olmadığını görenlerden biriyim.


Özellikle Ak Parti iktidarının bugün hepinizin gözleri önünde sergilemiş olduğu baskıyı çok yakından fark eden biri olarak eski baba ocağımız CHP´de siyaset yapmanın ve bölünmemenin, CHP´de hep birlikte iktidar olmanın ülkemiz açısından büyük bir yarar olacağını düşündüğüm için CHP´ye katılmanın gurunu yaşıyorum.


Bundan sonra CHP gibi sosyal demokrat bir partinin Türkiye´de iktidar olması için elimizden gelen bütün katkıyı vereceğimizi belirtiyorum. Bize gösterilen ilgi ve alakadan dolayı da çok mutlu oldum. Herkese teşekkür ediyorum" dedi.


Eşref: 2004 yılında sağlanamayan birliktelik bugün sağlandı


Zonguldak Belediye Başkanı İsmail Eşref konuşmasında Zonguldak´ın sosyal demokrat anlayışa yeniden sahip çıktığını belirterek güç birliği yaparak ve hatalardan dersler çıkartarak CHP´yi iktidara taşımak zorunda olduklarını söyledi.


Eşref konuşmasında; "Bugün Türkiye´nin siyasi sürecinde 29 Mart seçimlerinde SHP´nin Genel Başkanı Murat Karayalçın´ın CHP´ye adaylığı ile başlayan sürecin devamını ve dönüm noktasını yaşıyoruz. Bu Sosyal demokrat birlikteliği Sayın Şerafettin Turpçu kardeşim ve Zonguldak ilçe örgütü ile partimize kaydını yaptırarak üyelik sıfatını almakla devam ediyor. Sosyal demokratlı siyasi görüş Türkiye´ye lazım. Geçmişte bütünken zaman içerisinde bölünen bu noktada artık herkes boyunun ölçüsünü aldı. Sonuç olarak birbirimizi arar hale gelerek bu noktaya geldik. 2004 yılında sağlanamayan birliktelik bugün Zonguldak´ta sağlandı. Artık başarmanın zamanının geldiğini ve bir birimize lazım olduğumuzu sosyal demokrat görüşün mutlaka Türkiye´de iktidara gelmesinin zamanı geldiği anlayışı içerisinde göstereceğiz. CHP´nin 29 Mart´taki başarısının içerisinde olan bir kardeşiniz olarak bundan öncede 8 yıllık görev sürecimde yaptığım hizmetlerimle bu noktaya geldim.


Başarmak için birleşmek lazımsa birleşiyoruz. Seçim kaybetmemize rağmen iktidara karşı mücadele vermemiz lazım. Birleşim lazımmış, halk bunu gördü. Bizde 2004 yılında kaybettiğimiz seçimi kazanarak sosyal demokratın hizmet anlayışını ortaya koyduk. Zonguldak´ta sosyal demokrat siyasi görüşü geri geldi. Bu adım Zonguldak´ın başarısıdır. Bu siyasi görüşümüzü önümüzdeki seçim sürecinde de tek başımıza iktidara gelerek artık o eski günlerimize yeniden döneceğiz. Bu iş dar gelirli, fakir, dul, emekli ve yetime erzak ile buzdolabı dağıtarak gün geçirmeye benzemez. Bu siyasi görüş yanmıştır. İnsanlarımızın işe, aşa ve ekmeğe ihtiyacı var. Bunlardan çalışarak faydalanmamış lazım. Biz artık insanları erzakla beslemenin döneminin bittiğini iktidara gelerek göstermeliyiz. Bugün Şerafettin Turpçu arkadaşımız ve teşkilatı SHP´nin bir mensubu olarak partisindeki sıfatını bırakıp CHP´ye gelip teşkilatımıza üyeliğini talep ederek CHP´ye geçtiler. Partimize gelip bizimle birlik beraberlik içerisinde oldukları için kendilerine teşekkür ediyorum. Bu süreç sadece Zonguldak´a değil, Türkiye´ye hayırlı olmasını diliyorum" dedi.


Turpçu: Türkiye CHP iktidarına hazırlansın


SHP eski Parti Meclis Üyesi Şerafettin Turpçu konuşması sırasında oldukça heyecanlıydı. İlgi alakadan dolayı herkese teşekkür eden Turpçu´nun teşekkür ettiği isimlerin arasında CHP Genel Sekreteri Önder Sav da ön plandaydı. Turpçu konuşmasında; "CHP´de bize gösterilen ilgi ve alakadan dolayı teşekkür ediyorum. Milletvekillerimiz, İl Başkanımız ve İlçe Başkanımıza bu birlikteliği gerçekleştirmekte destekçi oldukları için minnettarım. Bu ülke birilerinin egolarıyla ciddi yaralar aldı. Ak Parti ülkeyi ikiye böldü. Milletin kuruluş değerleriyle oynanmakta ve toplum bölünmüş durumdadır. Ekonomide her ne kadar dünyada kriz yaşanmaktaysa da bunun en büyük darbesi Türkiye´ye verilmektedir. Bugün işlerini kaybeden insanların hali içler acısı. İşsizlik oranı yüzde 15´lerin üzerinde seyretmektedir. Bizler böyleyken eski partimizin Genel Başkanı başta olmak üzere bu işin böyle gitmeyeceğini, solun bölünerek daha büyük yara aldığını tecrübelerimizle gördük. Genel Başkanımız Murat Karayalçın, 29 Mart seçimlerinden çok önce CHP ile bütünleşme doğrultusunda adım attı. CHP´nin Zonguldak örgütü ile görüşmeler yaptık. Bugün burada benim deftere imza atmamla yapmam gereken iş bitmemiştir. Önümüzdeki süreç CHP´nin tek başına iktidar sürecidir. Ak Parti´nin ülkeye vermiş olduğu zarardan başka türlü kurtulmanın yolu yoktur. Bütün Türkiye kendini CHP´nin iktidarına hazırlamaları gerektiğini inanıyorum. Bu gerçekleşmez ise Türkiye´yi çok kötü günler bekliyor. CHP iktidarında bizler bir nefer olarak çalışacağız. Görevimizde kavga gürültü etmek için burada değiliz. Hiçbir arkadaşımızda bunun için burada değil. Biz Ak Parti´nin ülkeye verdiği zarardan kurtarmak için buradayız. Bizim amacımız Ak Parti´yi iş başından uzaklaştırmak ve CHP´nin tek başında olacağı bir sürecin kurulması için buradayız. Ülkenin bu karmaşa ve hengameden kurtulmasının başka yolu yoktur. CHP´nin ülkenin zor döneminde bu işinde üstesinden geleceğine inanıyorum" dedi.

Editör: Pusula Gazetesi