Çaycuma Belediye Başkanı Mithat Gülşen´in, CHP´nin ve sivil toplum kuruluşlarının uyarılarını dikkate almayıp, ilçenin girişine çöp transfer istasyonunun yaptırdığını söyleyen Köktürk; "Tesisin yapımı için harcanan 200 bin liradan sonra aklı başına gelmiş, Çaycuma´ya yaptığı kötülükten dönmek için Valilik&[#]8217;te U dönüşü yapmaya çalışmış fakat Vali Erdal Ata´nın tesisin yapımı aşamasında Mithat Gülşen´in yerin gösterilmesinden tutun da tesise geçici ruhsat verilmesine kadar işin içinde olduğunu hatırlatması üzerine yelkenleri suya indirmiştir. Ak Parti iktidarı döneminde bölgeye bir tesis veya yatırım yapılmadığı ortada iken, yaşanan son sel felaketinin ardından, Ak Parti Çaycuma İlçe Başkanlığında düzenlenen toplantıda, Ak Parti Belediye Başkanları ve Ak Parti İlçe Başkanı, medyaya yansıdığı kadarı ile sel felaketinde zarar görenlerin dertlerine çözüm aramak yerine toplantıda dedikodu ürettikleri ortaya çıkmıştır. Cumhuriyet Halk Partisi Çaycuma İlçe Teşkilatı, İl Genel Meclis Üyeleri, CHP Zonguldak Milletvekilleri yaşanan sel felaketinin hemen ardından, Gökçebey Nebioğlu ve Karapınar Beldemizde gerekli inceleme ve ziyaretleri yapmışlar konuyu CHP Genel Merkezine bildirmişlerdir. CHP Genel Merkezi yaşanan sel felaketi nedeni ile MYK Üyesi Bartın Milletvekili Sayın A.Rıza Yalçınkaya´yı, hemen ardından da MYK Üyesi Samsun Milletvekili Sayın Suat Binici ile Kocaeli Milletvekilimiz Sayın Hikmet Erenkaya´yı bölgemize göndermiştir. Cumhuriyet Halk Partisi´nin basında yer bulması ve konuyu hassas bir şekilde takip etmesi, icraat makamında olup da selden zarar görenlere hikayeden başka bir şey anlatmayan bazı Ak Partili Belediye Başkanlarının zoruna gitmiştir. Bu iktidarın ilçe başkanları ve belediye başkanları yapamadıklarını anlatmak yerine basına ve CHP´ye saldırarak selin zararlarını ortadan kaldıracaklarını mı zannetmektedirler?


Çaycuma Belediye Başkanı ise yapılan toplantıda her zamanki üslup zafiyeti içinde, CHP´ye saldırarak "Gazeteye çıkacaklarına 5- 10 ekmek getirselerdi" demiş. Ben şimdi Sayın Mithat Gülşen´e soruyorum; ÇTSO, Çaycuma Esnaf Odası, Çaycuma Kızılay Şubesi selzedelerin yiyeceğini karşılamıştır. CHP Çaycuma Belediye Meclis Üyesi Sayın Onur Yiğit, bir buçuk litrelik bir kamyon suyu selzedelere göndermiştir. Mithat Gülşen olarak ne yaptın? Kızılay´ın dağıttığı karavana´nın başında vatandaşlara dağıtılan yiyecekleri seyrederek maddi manevi yardım mı yaptığını zannetmektesin? Yaşanan sel felaketinin ardından Nebioğlu Belediyesinin itfaiye aracı ve vidanjörünün Karapınar Beldesinde kullanılmasından daha öte bir icraat yaptın da bizim mi haberimiz olmadı?" diye sordu.


İlçe Başkanı Çolakoğlu´nu da eleştiren Köktürk; "Ak Parti Çaycuma İlçe Başkanı Sayın Ahmet Çolakoğlu ise ilçemizde sıklıkla yaşanan elektrik kesintilerini yok saymış bu sorunu dile getirenleri yalancı konumuna sokmuştur.


Havaalanı´nın açılıp faaliyete geçmesi konusunda her türlü destek ve görüşü sunan CHP Çaycuma İlçe Teşkilatı, CHP´li Belediye Başkanları, CHP Milletvekilleri, yapılan açılış töreninde yok sayılmıştır.

Çaycuma İlçesinden seçilen CHP PM Üyesi Zonguldak Milletvekili A.İhsan Köktürk açılışa davet edilmediğini ve bu konudaki sitemini iletince kendisine, belediyeden anons yapıldı. Kimse davet edilmedi. Anonsu duyan geldi denilmiştir. Havaalanı açılışında gördük ki Ak Parti Milletvekillerinin kulakları çok sivri imiş ki, Çaycuma da yapılan anonsu Ereğli´den duyan Ak Parti Milletvekili Sayın Fazlı Erdoğan, Kilimli´den duyan Ak Parti Milletvekili Sayın Polat Türkmen ve Bartın´dan duyup gelen Ak Parti Milletvekili Sayın Yılmaz Tunç açılışta gülücük dağıtıyorlardı. Ayrıca Havaalanı içerisinde ilgili ilgisiz yüzlerce insan var iken, Havaalanın da hissedarı olan ÇTSO´nun Başkanı Rıfat Sarsık davetiye listesinde adın yok denilerek içeriye alınmak istenmemiştir" şeklinde konuştu.
Editör: Pusula Gazetesi