Zonguldak’ın Çaycuma ilçesinde eğitim-öğretim veren Çaycuma Nihat Kantarcı Anadolu Lisesi, okulun kuruluşundan bu yana görev yaptıktan sonra emekli olan öğretmenler ve okuldan mezun olanları bir araya getirdi.

Okulda gerçekleştirilen etkinliğe; Çaycuma Belediye Başkanı Bülent Kantarcı, Saltukova Belediye Başkanı Zerrin Güneş, CHP eski Milletvekili Ali İhsan Köktürk, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Özdemir, okul müdürleri, emekli öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Okul öğrencilerin hazırladığı oratoryo ve müzik gösterileri ilgiyle izlendi. Program sonunda emekli öğretmenler ve mezun öğrenciler, Çaycuma’nın eğitim tarihine ışık tutan bilgiler ve anılarını paylaştı. Öğretmenler Günü anısına hazırlanan anı defterine davetliler duygularını yazdı.

Etkinlikle ilgili Okul Müdürü Satılmış Erenoğlu, şunları söyledi:

“Okulumuzun kuruluşundan bu yana, okulumuzda görev yapmış ve ilçemizde yaşayan emekli öğretmenlerimiz ile öğrencilerini geleneksel hale getirdiğimiz bu anlamlı etkinlikte bir araya getirdik. Öğretmenler Günü, ülkemizde her yıl 24 Kasım’da değişik etkinliklerle 1981 yılından bu yana kutlanıyor. Bizler Çaycuma Nihat Kantarcı Anadolu Lisesi olarak geçen seneki Öğretmenler Günü’nde farklı bir yaklaşım ve hassasiyetle okulumuzda yaptığımız etkinliğimize ilçemizde emeklilik hayatını geçiren, öncelikle okulumuzda ve diğer eğitim kurumlarında görev yapmış öğretmenlerimizi davet etmiştik. Davetimize katılan misafirlerimizin bu etkinliği beğenip takdir etmeleri neticesinde de, bu seneki etkinliğimize ilave olarak okulumuzdan mezun olmuş öğrencilerimizi de davet ettik. Bu şekilde öğretmen ve öğrencilerini bir karede buluşturarak nostaljik bir fotoğraf oluşturmak istedik. Özellikle değerli ve tecrübeli emekli öğretmenlerimizi okulumuzun öğretmenlerini ile buluşturmak istedik. 2’cisini gerçekleştirdiğimiz etkinliğimizi bu şekilde geleneksel hale getirdik. Köklü bir geçmişe sahip olan okulumuz, 1950 yılında Çaycuma Ortaokulu olarak eğitime başlamış, 1972 yılında Çaycuma Lisesi açılmış, 2005 yılında Çaycuma Anadolu Lisesi’ne dönüşmüş, 2013 yılında isim değişikliği ile Çaycuma Nihat Kantarcı Anadolu Lisesi olarak Çaycuma’mızın eğitim tarihinde üzerine düşen misyonunu yerine getirme azmi ve gayreti ile ‘ulu bir çınar’ olma yolunda 65’inci yılına ulaşmıştır. Bu süre içerisinde değerli öğretmenlerimizin elinde Çaycuma’mızdan nice gençler yetişmiş, ülkemiz için değerli olan nice meslekleri icra etmeye devam etmektedirler. Bu ideale ulaşmayı daha da kolaylaştırmak için, Çaycuma Lisesi Mezunlar ve Mensupları Derneği’ni kurma aşamasındayız. İnşallah, önümüzdeki yaz mevsiminde “1’inci Çaycuma Lisesi Mezunlar ve Mensupları Buluşması’nı yine Çaycuma halkımız, eğitim camiamız ve mezun öğrencilerimizle beraber gerçekleştirmeyi hedefliyoruz. Eğitimcilere ve öğretmenlere hak ettiği değerini veren bir Çaycuma temennisiyle; aramızdan ayrılan öğretmenlerimize Allah’tan rahmet, hayatta olan bütün öğretmenlerimize sağlık ve afiyet içinde, huzurlu bir yaşam temenni ediyor, öğretmenler günümüzü en içten duygularla tebrik ediyorum” dedi.

Etkinlik sonunda misafirlere ikramda bulunuldu.

Editör: Pusula Gazetesi