Adalet Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Yüksel Kocaman Türk Telekom Arena'da. Galatasaray-Antalyaspor maçı öncesinde sosyal paylaşım sitesindeki hesabından paylaşımda bulunan Adalet Bakanlığı Müsteşarı Yüksel Kocaman, "Galatasarau Klüp Başkanımız Sayın Dursun Özbek'in konuğu olarak Adalet Bakanımız Sayın Kenan İpek ile Galatasaray-Antalya maçındayız. Başkanımıza sıcak misafirperverliğinden ötürü teşekkür ederiz" dedi.

Yüksel Kocaman kimdir?

1970 yılında Devrek'te doğan Yüksel Kocaman, İlk, orta ve Liseyi Devrek’te tamamladıktan sonra Ankara Hukuk Fakültesini bitirdi.

Staj eğitimini tamamladıktan sonra, Pınarhisar, Çatalzeytin Cumhuriyet Savcılıkları, Adalet Bakanlığı Personel Genel Müdürlüğü Yardımcısı ve en son da Adli Sicil ve İstatistik Genel Müdürlüğü görevini yürütüyordu.

Kocaman, yeni kararnameyle de Adalet Bakanlığı Müsteşar Yardımcılığı görevine atandı.

YÜKSEL KOCAMAN'IN ÖNEMİ...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı iken aldığı bir mahkumiyet kararı nedeniyle Kırklareli’nin Pınarhisar Cezaevinde dört ay on gün hapis yattı.

Pınarhisar Cezaevi’nde Cumhuriyet Savcısı olarak görev yapan Yüksel Kocaman ile mahkum Recep Tayyip Erdoğan arasında gelişen dostluk yıllar içinde daha da ilerledi.

Recep Tayyip Erdoğan önce Başbakan ardından Cumhurbaşkanı oldu.

Yüksel Kocaman ise önce Adli Sicil Genel Müdürü ardından da Adalet Bakanlığı Müsteşarı oldu.

O yıllarda Kırklareli Cumhuriyet Başsavcısı olan Hüseyin Özbakır ise yıllarda Zonguldak Cumhuriyet Başsavcılığı yaptıktan sonra şimdi de Ak Parti’den Zonguldak Milletvekili seçildi.

Editör: Pusula Gazetesi