Sesi ve yorumuyla son dönemde adından sıkça bahsettiren isimler arasında yer alan İrfan Kılıç´ın ilk albümü hazır. Aynı zamanda Gelik Ayiçi İlköğretim Okul Müdürü olan İrfan Kılıç ile Yapımcı Bulut İşçi´nin uzun süredir üzerinde çalıştıkları albüm ve albüme adını veren &[#]8216;Büyüdük Ayrılıklarla&[#]8217; türküsünün klip çekimi tamamlandı.


Erdal Güney, Kıvırcık Ali, Ahmet Okyay gibi ünlü yorumcu ve bestecilerin parçalarının bulunduğu albüm, Zonguldak kömür ocaklarında hayatını kaybeden maden işçilerine adanacak.


Albüm Yapımcısı Bulut İşçi´de aslında bir maden şehidinin çocuğu. Bulut İşçi&[#]8217;nin babası Sadık İşçi, 1992 yılında Kozlu İncir Harmanı Maden Ocağı´nda göçük altında kalarak hayatını kaybetmiş.


Klibin ilk çekimleri, Kozlu İncirharmanı´nda bulunan Türkiye Taşkömürü Kurumu´na (TTK) ait atıl bir binada ve Rat Mahallesi´nde özel bir maden ocağında gerçekleştirildi.


Altı kişilik bir ekiple maden ocağına giren Klip Yönetmeni Ümit Kaya, çekim sırasında rayların üzerine düşerek belini incitti. Ocaktan çıktıktan sonra çekimi tamamlamadan hastaneye gitmek istemediğini belirten Kaya, özverisiyle övgü topladı.


Aynı zamanda Gelik Ayiçi İlköğretim Okulu Müdürü olan İrfan Kılıç ve set arkadaşları, kamera karşısında gösterdikleri performansla dikkat çektiler. Klibin son çekimleri de iskele üzerindeki Paşa Restoran´da yapıldı.


Zonguldak´taki binlerce maden işçisinin ve yakınlarının yaşadıkları dramı anlatan klip albüm tanıtımında ilk kez gösterilecek. 22 Ağustos´ta yapılacak programla tanıtılacak albümde 12 parça bulunuyor.


İşçi: Albüme güveniyoruz


Yapımcı Bulut İşçi bu klip ve albümle maden şehitlerini unutturmayacaklarını belirterek hazırlıkların son aşamaya geldiğini söyledi.

Proje hakkında bilgi veren İşçi; "Albümümüzde Erdal Güney, Kıvırcık Ali, Ahmet Okyay gibi ünlü yorumcu ve bestecilerin parçaları bulunuyor. İrfan Kılıç hocamızın yorum ve sesine olan güvenimizle bu albüm çalışmasına başladık. Albüm çalışmamız tamam. Yasal prosüdürleri yerine getirdik. Klip çekimimiz tamamlandı. Albüm tanıtımını 22 Ağustos´ta bir törenle yapmak istiyoruz. Albüme de adını verdiğimiz "Büyüdük Ayrılıklarla" türküsüne çektiğimiz klipte Zonguldak´ın bilinen ama unutulan bir gerçeğini hatırlatmak istedik. Bu kliple bilinen beş bin civarındaki maden şehidimizle birlikte bilinmeyen tüm maden şehitlerimizi saygıyla anmak, onları ve geride bıraktıklarını hatırlamak, hatırlatmak istedik. Zonguldak´ı özetleyen bir klip oldu. Biz bu konuda iddialıyız. Zonguldak´ta daha önce bunlar görmezden gelinmiş. Yaşananları türkülerle ve kliplerle hafızalarda canlı tutmak, unutturmamak gerekiyor. Bu bağlamda dinleyenlere, izleyenlere ve yönetenlere mesaj vermek istedik" dedi.
Editör: Pusula Gazetesi