Zonguldak’ta kaçak olduğu iddia edilen maden ocağında toprak altında kalan Naci Ç.’nin cesedine ulaşıldı. Oğlu Şaban ve eniştesi Bekir ile birlikte ocağa giren Naci Ç.’nin cesedi hastane morguna kaldırıldı.

Edinilen bilgiye göre, Zonguldak'ın Kilimli ilçesine bağlı Gelik beldesinde saat 16.30 sıralarında kaçak bir maden ocağında “Patoz” tabir edilen patlayıcı ile galeri açma çalışmaları sırasında iş kazası meydana gelmişti.

Yaşanan patlamada bir süre önce TTK’dan emekli olduğu öğrenilen madenci Çavuşu Bekir Ç., yeğeni 19 yaşındaki Şaban Ç., kayınbiraderi Naci Ç. ve iş arkadaşı Murat K. ile birlikte yaralandı. Üç işçi maden ocağından yaralı kurtulmayı başarırken bir süre önce özel bir maden ocağından emekli olduğu öğrenilen Naci Ç. ise toprak altında kaldı.

Bölgeye gelen ekipler geniş güvenlik önlemi alırken bir süre sonra Naci Ç.’nin cansız bedenine ulaşıldı. Oğlu Şaban ve eniştesiyle birlikte ekmek parası için girdiği ocakta yaşamını yitiren talihsiz işçinin cansız bedeni yapılan incelemelerin ardından Atatürk Devlet Hastanesi Morguna kaldırıldı.

Ekiplerin yaşanan patlamaya ilişkin soruşturması sürüyor. Öte yandan, GMİS Genel Başkanı Ahmet Demirci de bölgeye gelerek yaşanan patlamaya ilişkin bilgi aldı.

Editör: Pusula Gazetesi