Zonguldak'ın Kilimli ilçesine bağlı Gelik beldesinde, kaçak maden ocağında meydana gelen patlamada, 1 işçi hayatını kaybetti, 3 işçi yaralandı.

Patlama, bugün saat 16.30 sıralarında Ayiçi Mahallesi'nde ruhsatsız işletildiği iddia edilen kömür ocağında meydana geldi. Ocakta, iddiaya göre “patos” denilen patlayıcı madde ile galeri açma çalışması yapılırken patlama meydana geldi.

Yaşanan patlamada bir süre önce TTK’dan emekli olduğu öğrenilen madenci çavuşu Bekir Çiftçi, yeğeni 19 yaşındaki Şaban Çiftçi, kayınbiraderi Naci Çiftçi ve iş arkadaşı Murat Karakuş ile birlikte yaralandı. Üç işçi maden ocağından yaralı kurtulmayı başarırken bir süre önce özel bir maden ocağından emekli olduğu öğrenilen Naci Çiftçi ise toprak altında kaldı.

Hafif yaralı olan Bekir Çiftçi'ye, olay yerine gelen ambulansta müdahale edildi. Bekir Çiftçi, daha sonra gelen polis aracına bindirildi. Diğer işçiler Şaban Çiftçi ve Murat Karakuş ise, ambulansla Zonguldak Atatürk Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı.

İŞÇİNİN CESEDİ ÇIKARILDI

Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) Tahlisiye Ekibi’yle birlikte çok sayıda polis ve sağlık ekibi ocağa sevk edildi.
Patlama meydana gelen kaçak maden ocağında mahsur kalan maden işçisi Naci Çiftçi'nin cesedine ulaşıldı. Ocağa giren TTK tahlisiye Ekibi, yerin yaklaşık 60 metre altındaki patlama alanında açıkta bulunan Naci Çiftçi'nin cesedini ocaktan çıkardı.

Oğlu Şaban Çiftçi ve enişte Bekir Çiftçi ile birlikte ekmek parası için girdiği ocakta yaşamını yitiren talihsiz işçinin cansız bedeni, yapılan incelemelerin ardından Atatürk Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı.
Öte yandan, GMİS Genel Başkanı Ahmet Demirci de bölgeye gelerek yaşanan patlamaya ilişkin bilgi aldı.

Patlamanın kesin nedeninin, olay yerinde yapılacak incelemeden sonra belirleneceği belirtildi. Kazayla ilgili soruşturma sürdürülüyor.
OCAK SAHİBİ GÖZALTINA ALINDI

Bir işçinin öldüğü, 3 işçinin yaralandığı patlamanın meydana geldiği kaçak maden ocağının sahibi olduğu iddia edilen Caner Ç., polis tarafından gözaltına alındı. Caner Ç., ifadesi alınmak üzere karakola götürüldü.
Editör: Pusula Gazetesi