Zonguldak Valisi Ali Kaban, beraberinde İl Emniyet Müdürü Osman Ak ve Karayolları 15’inci Kastamonu Bölge Müdürü Sami Uyar ile birlikte Üzülmez Tünellerini inceledi. İncelemelere, daha sonra AK Parti Zonguldak Milletvekili Özcan Ulupınar da katıldı.

69 Ambarları mevkiindeki projeler ve Tekel binasının yıkımı hakkında da bilgi veren Vali Ali Kaban, “Buradan aşağıya Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi’ne kadar bütün sistem yeniden ele alındı. Burada güzel çalışma var. 69 Ambarları mevkii bittiği zaman çok güzel bir çalışma olmuş olacak. Bunun neticelerini de incelediğimiz ve orada gördüğümüz viyadüklerin, yol ayrımlarının devamı olarak neticesini burada göreceğiz. Oradaki önemli özelliklerden birisi şu an kullandığımız yola bakan kısımdan büyük ağaçlarla kaplanmış durumdadır. Bunların korunması için İl Çevre Kurulu’nda karar aldık. Bunlara kesinlikle dokunulmayacak. Ama ileride dokunulmaması için kalıcı karar aldırtmıştık. O önemliydi. Fakat asıl olan bizim yeni yola bakan cepheler, hatta SGK’nın hazırlattığı plan çalışmasının üç boyutlu ögesini inceledim. Orada özellikle Ankara yoluna bakan cephelerin çok güzel olması gerekiyor. Zonguldak’a yakışır olması gerekiyor. Bunlara çok dikkat ediyorum. Özellikle arkadaşlardan onları istiyorum” diye konuştu.
“ANKARA-ZONGULDAK YOL ÇALIŞMASI BİTSİN İSTİYORUZ, ARTIK YETER…”

Valisi Kaban, “Tünellerin bitimi açıkçası gecikti. Gecikmemesi için çalışmaları hızlandırmalıyız. Halk arasında duyumlar alıyoruz. Çalışmaların yavaş ilerlediği yönünde... Bunlara bizim fırsat vermememiz ve çalışmaları hızlandırmamız gerekiyor. Artık çalışmaların en zor kısmı bitti, en kolay kısmı kaldı. Bir tarafta Üzülmez Tünelimiz bitiyor, diğer tarafta ise İkincimakas mevkiinde Mithatpaşa Tüneli çalışmamız var. O da devam ediyor. Bölge Müdürümüz ile mutabıkız, Ankara-Zonguldak arasındaki yol çalışmaları artık tamamen bitsin istiyoruz. Artık yeter yani… O zaman Çaycuma yolunun devamını getirmek ve tamamlamak da mümkün olur. Bunu sürekli söylüyorum. En önemli şeylerimizden birisi de bizim Ereğli’ye bağlanmamızdır. Bununla ilgili olarak da arkadaşlarımız son hızla çalışmalarına devam ediyorlar. Bölgemizde çalışmalar tüm hızıyla devam ederken, şunu da ifade etmemiz gerekiyor, arkadaşlarımız gerçekten özveri ile çalışıyorlar. Kendileriyle sürekli temas halindeyiz. Biraz gecikme olduğunun farkındayız, bu da çevre ve jeolojik koşullardan kaynaklanan gecikmedir. Bu nedenle çalışmalar çok ağır seyrediyor. 2 yıldır Bölge Müdürümle sürekli temas halindeyiz, bu yolu artık bitireceğiz, artık yeter… Onlar da gerçekten büyük gayret sarf ediyorlar. Üzülmez tarafında yapılan çalışmaların aksak olduğu yönünde duyumlar aldım ve bu nedenle de yerinde incelemelerde bulunmak istedim” dedi.

MİTHATPAŞA TÜNELİ’NİN İKİNCİMAKAS TARAFINDA İNCELEME…

Mithatpaşa Tüneli’nin İkincimakas girişinde de çalışmaları inceleyen Vali Ali Kaban, “İkincimakas konusunda seçimler öncesinde her türlü riski alarak alanı boşalttık. Çalışmalarda biraz gecikme oldu, bunun sebebi de aplikasyon çalışmalarında sıkıntılar çıktı. Onay süreçleri ile bu güne kadar geldi ve şimdi orası da başladı. Mithatpaşa Tünellerinin diğer girişinde yapılan çalışmalarda kömür çıktı. Orada özel bir çalışma yürütmek zorunda kaldık. Allah korusun, kömür gazlarından sıkıntı olabilirdi. Buna binaen çalışmaların hızlı ilerlemesi için İkincimakas tarafından da çalışma başlattılar. Yine 69 Ambarları tarafındaki çalışmaları ve projeleri de inceliyorum, o projelerin de tabi bu taraflarla bağlantıları var. Hassasiyetle çalışmalarımız devam ediyor” diye konuştu.

“OLUMSUZ İMAJI YIKMAK İSTİYORUZ”

Zonguldak’ın Ankara girişinin kötülüğü nedeniyle olumsuz bir imaj olduğuna dikkat çeken Vali Kaban, “Şehrin Ankara tarafından Zonguldak’a girenler çok güzel bir Zonguldak ile karşılaşacaklar. ‘Zonguldak yeşillikler içerisinde bir cennet köşesidir’ diyerekten Zonguldak’a girecekler. Şu anda olumsuz bir imaj var ve bu imajı yıkmak istiyoruz. Zaten biliyorsunuz, müthiş çalışmalar yapıldı ve yapılıyor, maksat Zonguldak’a göstermemiz lazım, o açıdan ben arkadaşlarımızın gayretine teşekkür ediyorum Bundan sonra burası ile ilgili duyumlar almayacağız, burayı da bitireceğiz” dedi.

“NORMAL ŞARTLARDA 1,5 AYDA BİTER”

Heyetle birlikte Üzülmez Tünellerini inceleyip bilgi veren Karayolları 15’inci Kastamonu Bölge Müdürü Sami Uyar da, “Normal şartlarda 1,5 ay içerisinde Üzülmez Tünelleri biter. Genel olarak çalışma bitirildi, ince işleri kaldı. Kış şartları zorlamazsa en kısa sürede bitirilecek" dedi.

Editör: Pusula Gazetesi