Zonguldak'ın Ereğli ilçesi Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) ilçe başkanı Hayrettin Kartal delege seçimlerinin tamamlandığını kaydetti. Kartal, partilerinde delege seçimlerinin demokratik gibi göründüğünü,ancak parti içi yarışı partide anarşiye kaosa kamplaşmalara küskünlüklere neden olduğunu dile getirdi.

Kongre sürecinde delege seçimlerini tamamlayan Cumhuriyet Halk Partisi İlçe Başkanlığında kongre tarihi beklenmeye başlandı. Delege seçimleri ile ilgili olarak açıklamada bulunan partinin mevcut ilçe başkanı Hayrettin Kartal, parti içinde ki delege yarışının demokratik gibi göründüğünü, ancak seçimlerin anarşiye kaosa kamplaşmalara küskünlüklere neden olduğunu söyledi.

Kartal açıklamasında "Bizim delege seçimlerimiz her zaman heyecanlı olmuştur. Biz bu delege seçimleri başlamadan önce partimizin ortak aklını harekete geçirebilmek amacıyla toplantılar yapmıştık. Orada şunu gördük. Partimizin tabanı üyelerimiz büyük bir çoğunlukla parti içinde küskünlüklerin, tartışmaların, kamplaşmaların ortadan kalkmasını birlik beraberlik içerisinde bir parti yaşamını özlediklerini, ancak birlik beraberlik içerisinde olursa 2019 hedeflerine ulaşabileceğini gördü. Bizim bu düşüncemize de oldukça destek verdi diye düşünüyorum. Delege seçimlerimiz dün akşam itibari ile bitmiş oldu. Biz bundan sonra ki süreçte tek aday, tek liste şeklinde partiyi güçlü bir yönetim parti içinde ki tüm arkadaş guruplarının temsil edilebileceği bir ilçe yönetimi istiyoruz. Bizim kongre süreçleri sürekli tartışmalı oluyor. Ama bunun hiç bir şeye katkısı olmadığını gördük. Çünkü 8 yıldan beridir yönetici bunun beş yılını da ilçe başkanı görevde bulunan ilçe başkanı olarak partimizde ki bu demokratik gibi görünen parti içi yarışı partide anarşiye kaosa kamplaşmalara küskünlüklere neden olduğunu gördüğüm için bunu söylüyorum. Bundan sonra geçmişteki hastalıklı siyaset tarzlarını bir biçimde bırakmamız gerekiyor. birbirimize sarılmamız gerekiyor. Kongre sürecinde alınacak sonucu da göreceğiz" dedi.

Editör: Pusula Gazetesi