Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Ereğli İlçe Başkanı Hayrettin Kartal ile CHP’den AK Parti’ye geçen İl Genel Meclisi Üyesi Saadettin Arslan birbirine girdi.

CHP İlçe Başkanı Kartal ile AK Partili Arslan, Ereğli’de Teras Kafe’de karşılaştı. Kartal'ın Arslan' a, "Sen bizi bırakıp AK Parti' ye geçtin. Hala neden burada oturuyorsun?" diyerek çıkıştığı ve kavga ettikleri öğrenildi.

“İLÇE BAŞKANINA YAKIŞMAYAN TAVIRLAR SERGİLEDİĞİ İÇİN HAYRETTİN KARTAL’A KIRGINIM”

Arslan, Pusula’ya yaptığı açıklamada şunları söyledi:

“Ereğli’de bir arkadaşımla çay içiyordum. Daha sonra Hayrettin Kartal geldi, karşımıza bir masaya oturdu. Kafeden ayrılırken Kartal’a elimi uzattım, ‘İyi akşamlar’ dedim. Kendisi bana hakaret dolu sözler sarf etti. Hiçbir siyasi partinin ilçe başkanına yakışmayacak sözlerde bulundu. Ben kendisine, ‘Her şeyden önce yaşınıza saygı duyuyorum, lütfen düzgün konuşun’ uyarılarıma rağmen susmadı. Daha sonra fiziki saldırıda bulunmaya çalıştı. Aramızda bir arbede yaşandı maalesef. Küfürlü konuştu, detayına girmek pek hoş da değil. Bir partiye geçiş dönemi yaşadık, bugüne kadar CHP ile ilgili hiçbir kötü söz söylemedim. Ömrüm boyunca da bulunmamaya özen göstereceğim. Çünkü benim o partide bir geçmişim var. Geçmişimi asla inkar etmem, etmeyeceğim de. Şahsi yaşanmış bir olay… Ereğli’de böyle bir yaşandığı için insanlardan özür diliyorum, tasvip etmediğimiz bir olay. Polis geldi, ‘Davacı olacak mısın?’ diye sordular. Davacı olmayacağımı söyledim. ‘Bir anlık bir gelişmedir’ dedim, sağduyulu yaklaştım. Bu olay inşallah böyle kapanır. Siyasetçiler olarak kavga etmek istemiyoruz. Bu memleketin hizmete ihtiyacı var. Biz bu sorunlara çözüm üretmemiz gerekirken sokak kabadayısı tarzı kavgaları tasvip etmiyorum. Bu şekilde gündem yaratıldığı için, seçim dönemi bize destek veren herkesten özür diliyorum. Onların bu gündemle karşılarına gelmememiz gerekiyordu. İlçe Başkanına yakışmayan tavırlar sergilediği için Hayrettin Kartal’a kırgınım.”

Editör: Pusula Gazetesi