Zonguldak Ticaret ve Sanayi Odası’nın yeni Genel Sekreteri Muharrem Sarıkaya, bugün resmen görevine başladı.

Görev süresi dolan Renda Okay’dan boşalan TSO Genel Sekreterliği için ismi geçen Muharrem Sarıkaya, uzun süre Bülent Ecevit Üniversitesi (BEÜ) Uygulama ve Araştırma Hastanesi Müdürlüğü görevi yaptıktan sonra, bir süredir de BEÜ Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı görevini yürütüyordu.

Dün resmen görevine başlayan TSO Genel Sekreteri Sarıkaya, Zonguldak Ticaret ve Sanayi Odası’na katkı vereceğine inandığını ifade ederek, “Özellikle mensuplarımızın önünü açıcı gerek yerel, gerek ulusal, gerekse uluslararası bazda rekabet ortamına giren, bulunan ve bulunacak olan üyelerimizle ilgili faydalı işler yapalım istiyorum” dedi.

Sarıkaya, Pusula’ya yaptığı açıklamada şunları söyledi:

“Yaklaşık 28 yıldır Zonguldak’ta görev yapıyorum. İlk olarak Zonguldak Devlet Hastanesi’nde çalıştım. 10 yıllık görev sürem oldu. Sonrasında Tıp Fakültesi ve Üniversite Hastanesinin açılması aşamasında kuruluşuyla ilgili olarak bir öneri geldi ve üniversiteye geçtim. Sonra üniversitede Kurucu Fakülte Sekreteri ve yine Kurucu Hastane Müdürü olarak bir süre görev yaptım. Devamında Üniversite Hastanesi Başmüdürlüğü görevine atandım. Yaklaşık 10 yıl Üniversite Hastanesi Başmüdürü olarak görev yaptım. Sonrasında Üniversitemiz Genel Sekreterliği ve bir süre Genel Sekreter Vekilliği yaptım. Son olarak Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı görevini yapmaktayken, bugün itibariyle Zonguldak Ticaret ve Sanayi Odası Genel Sekreteri olarak göreve başlamış bulunuyorum.”

“YENİ BAŞLANGIÇLAR, ‘YENİ HEYECANLAR’ DEMEK”

Uzun yıllar süren hastane görevlerinin ardından Zonguldak TSO Genel Sekreterliği görevine başlamasıyla ilgili düşüncelerini de aktaran Sarıkaya, “Bir bağlamda farklı sektörler, ama bir bağlamda da iç içe olan alanlar. Üniversite Hastanesinin kuruluş aşamasında çok büyük bir proje gerçekleştirdik. Bu projeyi gerçekleştirmede en önemli görevlerden bir tanesini de ben yaptım. Gerek fizibilite raporunun hazırlanması, gerek sonrasında makine-teçhizat şartnamelerinin hazırlanması, tedarikinin yapılmasıyla ilgili tüm aşamalarda bulunduk. Büyük bir hastanenin oluşumuna bizzat katkıda bulundum. Burada da gerek yönetim kurulu üyelerimizin, gerekse çalışan arkadaşlarımızın katkısıyla önemli bir katkı verebileceğimi düşünüyorum. Yeni başlangıçlar ‘yeni umutlar’ demek. Doğruyu söylemek gerekirse, güzel karşılandım ve yeni bir yere adapte olmanın heyecanı içerisindeyim. Diliyorum, güzel işler yapalım. Katkı sağlayalım. Özellikle mensuplarımızın önünü açıcı; gerek yerel, gerek ulusal, gerekse uluslararası bazda rekabet ortamına giren, bulunan ve bulunacak olan üyelerimizle ilgili faydalı işler yapalım istiyorum. Onlardan gelen talepler, mevcut mevzuat çerçevesinde inşallah aklımıza akıl katarak, birlikte bir sinerji yaratarak güzel şeyler yapacağımızı umut ediyorum” dedi.

Editör: Pusula Gazetesi