Zonguldak Merkeze bağlı Elvanpazarcık beldesinin Hayat Mahallesi’nde oturan ve çocuklarının taşımalı eğitimden yararlanamadıklarını ifade eden vatandaşlar isyan etti. Çocuklarının isimleri servis listesinde yer almadığı için araçlardan indirildiğini iddia eden vatandaşlar, Valilik önünde basın açıklaması yaptı. 13 öğrencinin mağdur olduğunu ifade eden vatandaşlar, sorunun bir an önce giderilmesi için yetkililere çağrıda bulundu. Taşımalı eğitimde yaşanan sıkıntıların sadece Elvanpazarcık beldesinde değil, ilçelerin bazılarında da yaşandığı iddia edildi. Çocuklarının mağdur durumda olduğunu ve gerekenin yapılamasını istediklerini ifade eden Metin Günaydın, “Mahallemizde oturan ve Zonguldak’ta çeşitli okullarda okumakta olan 26 öğrencimiz var. Bu öğrencilerimiz, taşımalı eğitim ile okullarına gidip geliyorlardı. Ancak şu anda 13 öğrencimiz taşımalı eğitimden faydalanamıyor. Taşımalıya dahil olmadıkları için servis araçlarına alınmıyorlar. 13 çocuğumuz servislerde isimleri olmadığı için mağdur durumdadır” dedi.

GÜNAYDIN: “13 ÖĞRENCİMİZ MAĞDUR. ÇOCUKLARIN ULAŞIMI ZOR, ARAÇ YOK…”

Çocuklarının ulaşım konusunda sıkıntı yaşadıklarını ve mahallelerinden her saatte istedikleri gibi ulaşım imkanı olmadığını ifade eden Günaydın, “Milli Eğitim Müdürlüğü’nde bulunan görevliler, ihalenin yapıldığını, ancak okul müdürleri tarafından kendilerine verilen listelerde çocuklarının isimlerinin yer almadığını ifade ettiler. Okul müdürlerini arayıp onlara da sorduk, ancak müdürler isimleri Milli Eğitim Müdürlüğü’ne bildirdiklerini ifade ettiler. 2 gün öncesine kadar taşımalı eğitimde bir sorunumuz yoktu. 2 gün önce sabahleyin çocuklarımız okullarına gitmek için servislere bindiler, ancak isim listesinde olmadıkları için geri indirildiler. Çocuklarımız mağdurdur, görevliler görevlerini yerine getirmiyorlar. Biz yetkililerin bu soruna el atmasını ve bizim bu sorunumuzu çözmesini istiyoruz. Milli Eğitim Müdürlüğü bize okul müdürleri tarafından çocuklarımızın isimleri bildirilmediği için taşımalıya tabi olmadıklarını söylediler. 13 öğrencimiz mağdur. Çocukların ulaşımı zor, araç yok…” açıklamasında bulundu.

BIÇAKÇI: “ÇOCUKLARIMIZ ŞU ANDA GÜNLÜK 7 LİRA ARAÇ PARASI VERİYOR”

Mahallelerinde 13 çocuğun taşımalı eğitimden faydalanamadığını belirten Ali Bıçakçı ise, “Benim çocuğum da mağdur durumda. Taşımalı eğitimden faydalanamıyor. Çocuklarımızın taşımalı eğitimden faydalanamadığını ve isimlerin kendilerine bildirilmediğini ifade ediyorlar. Ancak okullarda verilen yemekten bizim çocuklarımız faydalanabiliyorlar. Bu para da devletten çıkıyor. Bu nasıl oluyor anlamadım. Millet koltuğunda oturacak, benim çocuğum karda-yağmurda okula zor şartlarda ulaşacak. O zaman ben çocuğumu okula göndermeyeyim. Devlet de gelsin sorunu çözsün. Biz ne yapalım, bilmiyorum. Bakanlığa mı gidelim, eylem mi yapalım? Çocuklarımız şu anda kendi imkanlarıyla okullara gidiyorlar. Günlük 7 lira araç parası veriyorlar. Bana dilekçe verin diyorlar, sorunun nasıl çözüleceğini de anlatmıyorlar. Ben dilekçeyi kime vereyim, derdimi kime anlatayım? Bu sorun nasıl çözülecek? Yetkililerin bir an önce bu konuya el atması gerektiğini düşünüyorum, bizim ve özellikle de çocuklarımızın mağduriyetlerini gidersinler” ifadelerini kullandı.

ÖZBEK: “SORUN, EN KISA SÜREDE ÇÖZÜME KAVUŞACAK”

Taşımalı eğitim sisteminde yaşanan sıkıntıları bildiklerini ve sorunun çözümü için çalışma başlattıklarını ifade eden İl Milli Eğitim Müdürü Turgut Özbek de, “Müdürlerimizden öğrenci listelerini tekrar istedik. İhale filan olmayacak. Okullardan gelen listelerde yer alan öğrencilerimizi servislere yerleştireceğiz. Konunun takipçisiyiz ve hızlı bir şekilde bu sorunu çözmek için çalışıyoruz” şekline konuştu.

Editör: Pusula Gazetesi