Yaklaşık 2 yıl önce meydana gelen heyelan ardından bölgenin onarılmaması nedeniyle her an çökecekmiş görüntüsü veren Tıp Fakültesi yolundan geçen vatandaşlar, büyük korku yaşıyor. Heyelanın ardından istinad duvarı çekilen yerde yeni kaymalar olunca çalışmalar durdurulmuştu. Zonguldak ve ilçelerinin yanı sıra Bartın, Karabük ve ilçelerinden de hastaların akın ettiği ZKÜ Tıp Fakültesi Uygulama ve Araştırma Hastanesi´ne ulaşımı sağlayan Esenköy Değirmenağzı mevkiindeki heyelanlı yola sağlam istinad duvarı çekilmesi ihtiyacı aciliyetini koruyor.

Yolun heyelanlı bölümüne sağlam bir istinad duvarı çekilmesi gerektiğini belirten Esenköy sakinleri, "Bu yol, Zonguldak ve ilçelerinin yanı sıra Bartın, Karabük ve çevre illerden, köylerden hastaneye gelip geçen insanların kullandığı bir yol. Otobüsler dolusu hasta ve hasta yakını buradan geçiyor. Yolun hemen alt kısmındaki heyelanlı yerden geçerken insan ister istemez korkuyor. Çünkü çöken yerin altında metrelerce uçurum var. Daha önce çalışmalar başlatılmıştı, yeniden kayma olunca bir daha sahip çıkan olmadı. Biz yetkililerden buraya güzelce dolgu yapıp istinat duvarı çekerek sağlamlaştırmalarını istiyoruz. Allah korusun, yol tamamen kayarsa facia yaşanır." diye konuştu.

Kozlu Belediye Başkan Vekili Hasan Atalar ise konuyu çözmek için çaba göstereceklerini ifade ederek, "İlgili kurumlarla görüşerek oradaki sıkıntıyı gidermeye çalışacağız. Ben konuyu Başkanımız Ali Bey´e (Bektaş) de ileteceğim. Orada sıkıntı var. Haliyle kışın karda, yağmurda yeni kaymalar olmaması için değerlendirme yapmamız lazım. Kozlu Belediyesi olarak Başkanımızla birlikte en kısa sürede oradaki sorunu çözeceğiz." diye konuştu.

Editör: Pusula Gazetesi