Ankara'da 10 Ekim 2015 tarihinde yaşanan bombalı terör saldırısının ardından Zonguldak'ta yaptıkları eylemlerde "Hırsız, katil Erdoğan" sloganları attıkları için 9 kişi hakkında dava açılacak. İfadeye çağırılanlar arasında İsmail Yıldız, Zuhal Özçep Engiz, Recep Adıgüzel ve Hüseyin Kardağ da yer alıyor.

KESK’e bağlı Haber-Sen Üyesi İsmail Yıldız, Pusula’ya yaptığı açıklamada, demokratik tepki haklarını kullandıklarını belirtti.
Yıldız, şunları söyledi:

“10 Ekim’de KESK, DİSK, TMMOB, TTB olarak ‘Savaşa Hayır, Barışa hemen şimdi’ şiarıyla Ankara’da kitlesel bir eylem gerçekleştirmek istedik. Ne yazık ki, saat 10.04’te yüzün üzerinde arkadaşımızı yitirdik. Ülkenin başkentinde patlayan bomba bu ülkenin gerçekten vicdanını kanattı. Biz de Zonguldak’a geldikten sonra protesto eylemi gerçekleştirdik. Emniyet kayıtlarında 550 arkadaşımızın eyleme katıldığı yazıyor. Bizi ifadeye çağırdılar, attığımız sloganlardan dolayı… Ülkemizde demokrasinin ne kadar geliştiği gözler önünde. İnsanlar attıkları sloganlardan, yaptıkları protestolardan ve basın açıklamalarından yargılanır hale geldiler. İfademizde demokratik tepki hakkımızı kullandığımızı, bundan sonra da emniyette tamamlanan işlemlerden sonra olay savcılığa gelecek ve hakkımızda dava açılacak. Bizler bu ülkede, davadan, yargılanmaktan, gözaltına alınmaktan, içerde yatmaktan hiç korkmuyoruz. İnadına barışı, özgürlüğü savunmaya devam edeceğiz. Elbet bunun da bir bedeli var. 5’i öğrenci 9 kişi ifadeye çağrıldı. Attığımız slogan bugün Türkiye’de atılan, hırsıza hırsız, katile katil, faşiste faşist deniyorsa, biz de bu sloganları attık. Ülkede ifade özgürlüğümüzü kullanıyoruz. Demokratik tepki hakkımızı kullanıyoruz.”

Editör: Pusula Gazetesi