Tüzün, düzenlediği basın toplantısında yaptığı konuşmada, site mevkisindeki Zonguldak Devlet Hastanesi´nin Bahçelievler, Terakki, Ontemmuz, Birlik, Çaydamar ve Karaelmas mahallesinin yanı sıra Kozlu beldesi halkına da hizmet verdiğini söyledi.
Söz konusu mahalleler ve belde halkının sağlık ihtiyacının bu hastanede karşılanırken birleşmenin hangi amaç ve görüşle yapıldığının meçhul olduğunu belirten Tüzen, şunları kaydetti:
´´Yaklaşık bir yıldır birleştirme yazısı varmış, mahalle halkı olarak biz bilmiyoruz. Kentteki hastanelerin birleştirilmesi son bir ayda açıklanarak kamuoyundan gizlenmiştir. Neyi kaçırmaya çalışıyorlar. Ben yaptım oldu bittiyle hizmet anlayışı olmaz. ´Nasıl olsa alışırlar´ diye düşünüyorlar. Kadın Doğum Hastanesi´ndeki sorunları Zonguldak Devlet ve Atatürk Devlet Hastanesi´nin birleşmesiyle de yaşayacağız.´´
Yaşlıların oturup kalabileceği ve yeşil alanı olmayan bir huzurevinin inşasının devam ettiğini anlatan Tüzün, şöyle devam etti:
´´Yaşlılarımızın gezmeleri için Meteoroloji Müdürlüğü´nün yeşil alanı kullanılabilir düşüncesiyle hareket ediliyor. Fakat oraya da çekilen duvarla burası engellenmiştir. Yaşlılarımız, huzur içerisinde olması gerekirken böyle ortamda nasıl istirahat edecekler. Anadolu Lisesi´nin yanına yapılan ilköğretim okulu ikinci sorunumuzdur. Okul, Zonguldak Karaelmas Üniversitesine ait arsa üzerinde. Arsa üniversite tarafından geri alındığından yeni bir ilköğretim okuluna ihtiyaç duyuldu. Mahallemizdeki top sahasına spor salonu yapılmasının planlanması büyük hata olur düşüncesindeyim. Çünkü fiziki açıdan devasa bir bina olacağından trafik sorunu ortaya çıkacak. Bunun içinde gerekli çalışmaların yapılmasını istiyoruz.´´
Editör: Pusula Gazetesi