Zonguldak´a gelen Jeon Bora, Kım Myung Hee, Kım Hanna, Jung Sane isimli üniversite öğrencileri, gezilerinin ikinci gününde kendileri gibi sanatkar arkadaşlar buldu.

Liman Caddesi üzerindeki Adliye Çay Bahçesi´nde resim eğitimi alan Zonguldaklı öğrencilerle tanışan Güney Koreli üniversite öğrencileri, kendilerinin de Güney Kore´de sanat tarihi, müzokoloji, heykeltraş ve yağlı boya ressamlığı üzerine eğitim aldıklarını belirterek, Türk gençleriyle ortak dillerinin ´sanat´ olduğunu kaydetti.

Zonguldaklı gençlerin kendi resimlerini çizmesinden mutlu olan Güney Koreli gençler, "Türkiye´de insanlar hep sıcak kanlı davranıyor. Ayrıca, burada insanlar oldukça misafirperver. Herkesle hemen kaynaşabiliyorsunuz. Resim çizen arkadaşlar ilgimizi çekti. Çünkü, biz de Güney Kore´de sanat eğitimi alıyoruz. Onlar bizi, biz de onların resimlerini çizerek hoş vakit geçirdik. Bu güzel anları hayatımız boyunca unutmayacağız" dediler.

Kapadokya ve Konya´dan sonra Karadeniz şehri olarak Zonguldak´ı seçtiklerini anlatan Güney Koreli gençler, İstanbul gezisinden sonra ülkelerine unutulmaz hatıra ve ölümsüz dostluklarla döneceklerini sözlerine ekledi.

Resim çizme eğitimi alan gençler de Güney Koreli öğrencilerin dillerini bilmemekle beraber dünyada en büyük ortak dil olarak kabul edilen ´sanat´ dili ile anlaşabilmenin heyecanını yaşadıklarını ifade ettiler

Editör: Pusula Gazetesi