Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde dolandırıcıların elinde düşen yaşlı adam banka görevlisinin sayesinde 10 bin lira dolandırılmaktan son anda kurtarıldı.

Banka görevlisi dolandırıcıların son olarak kendisi ile telefonda görüştüğünü ve "Biz günde 500 bin lira para alıyoruz. 10 Bin lira almasak önemli " değil dedikten sonra küfürler etmeye başladığını ve ardından telefonu kapattıklarını söyledi.

Olay şehir merkezinde bir banka şubesinde meydana geldi. Alınan bilgilere göre Nizamettin Yoldaş (5 5) isimi vatandaş, kendisini arayarak savcı olarak tanıtan, cep telefonundan terör örgütü mensupları ile görüşüldüğü ve bu kişileri yakalamak için kendisinden 10 bin lira isteyen kişiye parayı yatırmak için banka şubesine gitti. Burada para yatıracağını söylediği banka memuru durumundan şüphelendiği Nizamettin Yoldaş'ın telefonunu alarak görüştüğü kişi ile konuşmaya başladı. Olayın dolandırıcılık olduğu anlayan banka memuru durumu polise bildirdi.

Banka şubesine gelen polislerle konuşan Banka görevlisi, dolandırıcı ile telefonda görüştüğünü ve olayı anladıklarını söylemesinin ardından dolandırıcının kendisine "Biz günde 500 bin lira para alıyoruz. 10 Bin lira almasak önemli " değil dedikten sonra küfürler etmeye başladığını ve ardından telefonu kapattıklarını söyledi. Nizamettin Yoldaş ise ilk kez başına böyle bir olayın geldiğini söyledi.

Olayda dolandırılmaktan son anda kurtarılan Nizamettin Yoldaş isimli vatandaş ifadesi alınmak üzere Ereğli ilçe emniyet müdürlüğüne götürüldü.

Editör: Pusula Gazetesi