TTK Genel Müdürlüğü yetkililerinden alınan bilgiye göre, kuruma bağlı Karadon, Kozlu, Üzülmez, Amasra ve Armutçuk müessese müdürlükleri iş yerlerinden yılın ocak-temmuz döneminde yer üstünden 90, yer altından da 363 olmak üzere 453 işçi emekliye ayrıldı.
Kurumda şu anda yer altında 9 bin 899 ve yer üstünde 2 bin 101 işçinin yanı sıra kadrolu 212 ve sözleşmeli bin 674 memurun çalıştığını belirten yetkililer, şunları kaydettiler:
´´TTK, iş gücü ağırlıklı çalışan, yerin derin kotlarında üretim yapan kuruluştur. Bundan dolayı makineler kullanılmadığından üretim, tamamen işçilerin bedensel güçleriyle kazdıkları kömürle yapılıyor. Uzun yıllar üretimde çalışan madenciler de çok yıprandığından emeklilikleri dolunca kurumdan ayrılıyorlar.
İşçi açıklarının giderilmesi için istihdama yönelik girişimlerde bulunuluyor. Havzadaki 1 milyar 300 milyon ton civarında olduğu tahmin edilen taş kömürünün günümüzde önemi artarak sürmektedir. Ülkemizin dışa bağımlılığını azaltmak açısından üretimin oranının yükselmesine yönelik çalışmalar devam edecektir.´´
Editör: Pusula Gazetesi