Zonguldak'ta eşi 27 yaşındaki Selma İnam'ı 33 yerinden bıçaklayarak öldürdüğü iddiasıyla tutuklanan maden işçisi 29 yaşındaki Özden İnam'ın ifadesinde, eşinin kendisini aldattığını; boşanmaya karar verdiklerini, ancak olay günü eşinin bu kararından vazgeçip kendisine hakaret edince, kendisini kaybettiğini söylediği öğrenildi.
Maden işçisi Özden İnam, geçen cumartesi günü Karaman beldesinde meydana gelen olayda 2 çocuğunun annesi 8 yıllık eşi Selma İnam'ı, kayınpederinin evinin önünde 2 yaşındaki oğlunun gözü önünde 33 bıçak darbesiyle öldürdü. Olayın ardından gözaltına alınan Özden İnam, çıkarıldığı nöbetçi mahkemece tutuklandı.
“BENİMLE İLGİLENMİYORDU”

Özden İnam, savcılıkta verdiği ifadesinde cinayeti neden işlediğini anlattı. 3 ay önce, eşinin başkalarıyla arkadaşlık ettiğinden şüphelenmeye başladığını ileri süren Özden İnam, "Benimle ilgilenmiyordu. Benden sürekli kontör istiyordu. Telefonu kilitliydi. Son zamanlarda şifreliyordu. Telefonda kiminle konuştuğuna, ne yaptığına bakamıyordum. Ben maden işçisiyim. Eskiden işten gelmeden önce yemeğimi hazırlardı. Son zamanlarda yemek hazırlamamaya başladı. Ev işleriyle ilgilenmiyordu, temizliğe bakmıyordu. Akşamları işten geldiğimde bana, 'Çocuklar beni çok yordu, çocuklarla ilgilen' diyordu. Akşamüstleri gezmeye çıkıyordu" dedi.

“3-4 AYDIR GÖRÜŞTÜĞÜNÜ SÖYLEDİ”

Eşinin telefon şifresini daha önce girerken gördüğünü, geçen hafta cep telefonuna “Ü” adlı erkekten gelen mesajı okuduğunu ve bu kişiyi aradığında, "Biz eşinle sen evlenmeden önce arkadaş ve sevgiliydik. Sen her şeyi git karına sor, o her şeyi iyi anlatır" dediğini iddia eden Özden İnam, şöyle konuştu:
"Eşimin telefon hattı benim üzerimeydi. Son bir aylık görüşme dökümünü çıkarttırdım. O kişiyle her gün onlarca mesajlaşma, konuşma ve görüntülü konuşma vardı. Eşime bir-iki tokat attım. O da görüşmeleri kabul etti ve bana her şeyi anlattı. Son 3-4 aydır o kişiyle görüştüğünü söyledi. Bunun üzerine eşimin ailesine de durumu anlatarak birlikte boşanmaya karar verdik. Ben çocukların bende kalacağını söyledim. 'Tamam' dediler. Ertesi gün anlaşmalı boşanma başvurusu için adliyeye gittik. Ben avukatla görüşürken eşim hap alarak intihar etmek istemiş. Ambulansla hastaneye götürmüşler. O gün başvuru yapamadık."

“HAKARET ETTİ, KENDİMİ KAYBETTİM”
Bir günlük tedaviden sonra eşinin hastaneden çıktığını, olay günü işten izin alıp boşanmayı konuşmak için tekrar kayınpederinin evine gittiğini anlatan Özden İnam, şöyle dedi:
"Ben durumun ne olacağını sordum. Bana, 'Pazartesi boşanma olsun' dediler. Evden çıkarken eşim benimle konuşmak istedi. Sürekli benden küçük oğlum Enes'i istiyordu. Bir odaya girdik. Bana yaklaşmaya çalıştı, çok sevdiğini söyledi. Elimi kendi göğsüne koydu. Dayanamadım cinsel ilişkiye girdik. Tekrar Enes'i getirmemi istedi. İş çıkışı Enes'i götürdüm. Çocuğu alınca baldızım bana hakaretler etmeye başladı. Selma, 'Senden boşanmayacağım, sana çektireceğim. Diğer oğlumu da alacağım' diyerek hakaret etti. Kendisini tatmin edemediğim yönünde şeyler söyledi. Ben sonrasını hatırlamıyorum. Kendimi kaybettim. Pişmanım. Keşke gitmeseydim eve..."
Sanık Özden İnam, ölen Selma İnam'ın kardeşi Selda Altunkaya'nın, ablasını öldürmeden önce tecavüz ettiği yönündeki suçlamasını da kabul etmedi ve "Onun isteğiyle ilişkiye girdik" dedi.
Editör: Pusula Gazetesi