11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün 1 Kasım seçimleri sonrasında Ak Parti’nin alacağı oya göre hareket edeceği belirtiliyor.

Tek başına iktidar olursa bekleyişe geçecek olan ekip, aksi durumda düğmeye basacak. Ak Parti’den kopmaların yaşanabileceği belirtiliyor.

Bu ekibin içinde Zonguldak’tan 22 ve 23.Dönem Zonguldak Milletvekili Fazlı Erdoğan’da bulunduğu iddia edildi. Hatta Erdoğan’ın son seçimde milletvekilliğine aday olmaması da bu gelişmelere bağlandı.


SÖZCÜ GAZETESİ DE ŞÖYLE BİR HABER YAYINLADI:


Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nın tam karşısındaki binanın içi tamamlandı, giriş katı düzenleniyor…

Ankara kulislerinde, 1 Kasım seçimlerinde AKP’nin tek başına iktidar olamaması halinde parti içerisinde bölünme yaşanacağına dair iddialar yüksek sesle dile getiriliyor. SÖZCÜ, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin “5’inci parti” diye nitelendirdiği bu oluşumun hazırlıklarının sürdürüldüğü binayı buldu. Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nın hemen karşısında yaptırılan 3 katlı binanın inşaatı bitmek üzere. Birkaç hafta içinde kullanılmaya başlanacak.

Ali Babacan’dan manifesto gibi açıklama

SEÇİM&[#]8200;SONUCU&[#]8200;BEKLENİYOR

AKP içindeki ‘rahatsızlar’ grubu, 1 Kasım seçimlerini bekliyor. Sandık sonuçları açıklanmadan ortaya çıkmayacaklar. Parti yönetimi açıkça hedef alınıp eleştirilmeyecek. AKP’nin, tek başına iktidara gelmemesinin faturasını üstlenmek istemiyorlar. Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ve ekibinin uyguladığı politikaları yanlış olarak değerlendiren bu grup, seçimden sonra ‘partimizi verin’ girişimine başlayacak.

İŞARETİ&[#]8200;BÜLENT&[#]8200;ARINÇ&[#]8200;VERDİ

AKP’nin kurucularından eski Bakan Bülent Arınç, önceki gün CNN-Türk ekranlarında “Abdullah Gül ne yapacak?” sorusuna yeni parti kurulacağı imasında bulunarak şu karşılığı vermişti:

“Benim gibi yapacak. Dua edecek AKP için. Yalnız bizi şununla imtihan etmesinler… ‘Onlar zaten böyle bir şey (yeni parti) yapmazlar’ diye üstümüze geliyorlar. Ama bunu söylerlerse etkili olurlar, tavsiye etmem de. ‘Zaten bunların toplumda bir karşılığı yok, bir araya gelseler ne olacak’ demeye kalkarlarsa başka türlü bir tepki verebiliriz.”

OFİSLER&[#]8200;HAZIRLANDI, ÖZEL&[#]8200;GÖRÜŞMELER&[#]8200;YAPILMAYA&[#]8200;BAŞLADI

Binanın içinde özel görüşmeler için bazı odalar hazır hale getirildi. AKP’de eski ve yeni bazı vekiller, bürokratlar ve işadamları burada özel görüşmelerini yapıyor. Yeni oluşumun lideri olarak eski Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün ismi öne çıkıyor. Bülent Arınç, Mehmet Ali Şahin, Ali Babacan, Mehmet Şimşek, Nihat Ergün, Sadullah Ergin, Suat Kılıç, Anayasa Mahkemesi eski Başkanı Haşim Kılıç’ın yeni oluşumun içinde olduğu belirtiliyor.

Editör: Pusula Gazetesi