Zonguldak’ta, 2 gün önce Almanya’dan tatile gelen 67 yaşındaki Nurcihan Geme ve 72 yaşındaki Selahattin Geme çiftinin evinde yangın çıktı. Buzdolabından çıktığı iddia edilen yangında Nurcihan Geme hayatını kaybederken, Selahattin Geme balkondan atlayarak kurtuldu.

Edinilen bilgiye göre olay Karaelmas Mahallesi Zafer sokaktaki 2 katlı binada meydana geldi. İddiaya göre 2 gün önce Almanya’dan, Zonguldak'a tatile gelen 67 yaşındaki Nurcihan Geme ve 72 yaşındaki Selahattin Geme çiftinin evinde buzdolabının motorunun tutuşması sonucu yangın çıktı. Kısa sürede tüm odaları saran alevlerden 72 yaşındaki Selahattin Geme balkondan atlayarak kurtulurken, eşi Nurcihan Geme’ye ulaşılamadı. Balkondan atlayarak kurtulmayı başaran Selahattin Geme olay yerine çağırılan 112 ekipleri tarafından Atatürk Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Komşularının verdiği bilgiye göre yardım çığlıkları attığı öğrenilen Nurcihan Geme için İtfaiye ve AFAD ekipleri çalışma başlattı. İtfaiye ekipleri yangını söndürme çalışmaları yaparken, bir yandan da evin içinde Nurcihan Geme’yi aradı. AFAD ve polis ekipleri de evin etrafında Nurcihan Geme’nin de balkondan atlamış olma ihtimaline karşı arama çalışmaları yaptı.

3 SAATLİK ARAYIŞ ACI HABERLE SON BULDU

Dar sokaklar sebebiyle yangına güçlükle müdahale eden İtfaiye ekipleri 3 saatlik çalışmanın sonucunca yangını söndürdü. Mahalleli ve ekipler tarafından 3 saat boyunca aranan talihsiz kadının cansız bedeni dumanların azalmasıyla birlikte evin salonunda üzerine kiremit parçalarının altında kalmış ve yanmış bir şekilde bulundu. Polis ve sağlık ekipleri yaptıkları incelemenin ardından Nurcihan Geme’nin cesedi Zonguldak Atatürk Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı.

“AMCAYI BALKONDAN İNDİRDİK KADININ YANINA GİRİLECEK GİBİ DEĞİLDİ”

Balkondan atlayarak kurtulan ve sağlık durumunun iyi olduğu öğrenilen Selahattin Geme’nin hastanede polise verdiği ilk ifadesinde yangının mutfaktaki buzdolabının motorundan çıktığını söylediği öğrenildi. Çiftin yaz aylarında Almanya’da, kış aylarında ise Zonguldak’ta ikamet ettiklerini söyleyen komşusu İlknur Ece ise, “Alevler iyice yükselince itfaiyeyi aradık. Bir teyze ‘yardım edin’ diye bağırdı. Amcayı balkondan indirdik ama kadının yanına girilecek gibi değildi” dedi.

Polis olayla ilgili soruşturma başlattı.

Editör: Pusula Gazetesi