Zonguldak İl Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Şube Müdürlüğü, “Çocuk ve Gençleri Sosyal Koruma ve Destek Programı (ÇOGEP)” kapsamında “Çık Dışarıya Oynayalım’ etkinliği düzenledi.

Karaelmas Canpolat Pamay Spor Salonu'nda düzenlenen oyun etkinliğini, Vali Yardımcısı Hüseyin Ergi, İl Emniyet Müdürü Osman Ak, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Kemal Gümrükçü ve öğrenciler izledi. Toplum Destekli Polislik Şube Müdürü Bayram Altan, projeye Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü ile İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün destek verdiğini belirterek, "Proje ile geleceğimizin teminatı olan çocuklarımız ve gençlerimizin sanal dünyanın oyun anlayışından sıyrılmalarını hedefliyoruz. Unutulmaya yüz tutmuş oyunlar ile kardeşlik, sevgi ve dostluk bağlarını geliştirmek, ortak bir kültürü paylaştıklarını göstermek, milli birlik ve beraberlik şuurunu oluşturmak, özgüven kazandırmanın yanı sıra bilgi, beceri ve sosyal gelişmelerine katkı sağlamak istiyoruz" dedi.
Programda, 12 ortaokuldan 120 öğrencinin katıldığı çuval, yumurta taşıma, top sektirme, halat çekme ve balon patlatma yarışmaları yapıldı. Top sektirmede Karaelmas Ortaokulu'ndan Hasan Can Keleş, 12 öğrenci arasında 1'inci oldu. En büyük ilgiyi halat çekme ve balon patlatma yarışmaları gördü. Halat çekmede 12 okul birbirleriyle yarıştı. Eleme usulü yapılan yarışma sonunda Cumhuriyet Ortaokulu birinci, Karaelmas Ortaokulu ikinci, Mimar Sinan Ortaokulu üçüncü oldu. Yarışmalar sonunda 1'incilere spor ayakkabısı, 2'ncilere okul çantası ve 3'üncülere saat hediye edildi.
Editör: Pusula Gazetesi