Tüketici Hakları Derneği Zonguldak Şube Başkanı Ali Topaloğlu, internet üzerinden yapılan alışverişler konusunda vatandaşlara uyarılarda bulundu. Topaloğlu, 150 TL ödeme yaparak viagra talebinde bulunan bir vatandaşa tüy dökücü geldiğini ifade etti.

Topaloğlu, vatandaşların internet üzerinden yapılan alıverişler yüzünden mağdur olduklarını belirterek karşı tarafta muhatap bulamadıkları için de mağduriyeti gideremediklerini ifade etti. Topaloğlu, vatandaşları mümkün mertebe internetten alışveriş yapmamaları konusunda uyardı.

“FARKLI ÜRÜNLERİ FARKLI ŞEKİLDE İFADE EDEREK SATIYORLAR”

Topaloğlu, konuyla ilgili şu açıklamayı yaptı; “İnternet üzerinden yapılan satışlar tüketicilerimizi ciddi anlamda mağdur eden satışlardır. Özellikle reklamlarla ya da tüketiciyi telefonla arayan satıcılar, farklı ürünleri farklı şekilde ifade ederek satmaktalar. Tüketicilerin talep ettiği ürünlerin yerine maalesef başka ürünler gelmekte. Sonrasında tüketicilerimiz bir yere varamamaktadırlar. Hakimiyetlerimiz karar verse bile karşı tarafta muhatap bulamadığımız için bu mağduriyetleri maalesef giderme noktasında ciddi sıkıntılar yaşıyoruz. Örneğin ayakkabı satan bir firmada; vatandaş siyah ayakkabı istiyor, kahverengi ayakkabı, bir tanesi 43, diğeri 44 numara çıkıyor. Vatandaş kazak istiyor, mont geliyor. En son bir müşterimiz cinsel gücü artırıcı bir ilaç istemiş, 150 TL ödeme yapmış. Fakat kendisine tüy dökücü bir ilaç gönderilmiş. İstemediği, talep etmediği bir şey. Biz bununla ilgili yazı da yazdık ama cevap da gelmedi. Defalarca arıyoruz, oyalanıyoruz. Karşı tarafta muhatap da bulamıyoruz. Dolayısıyla tüketiciler, internet üzerinden yapılan satışlarda yoğun bir şekilde mağdur olmaktadırlar. Bu konuda tüketicilerimizi bir kez daha uyarıyoruz. Mümkün mertebe gözleri görmeden, bakmadan ürün satın almasınlar.”

Editör: Pusula Gazetesi