CHP Zonguldak Milletvekili Ali Koçal beraberinde İl Başkanı Osman Yayla, İl Sekreteri Cevat İzmirlioğlu, Merkez İlçe yöneticileri, Kadın Kolları ve Gençlik Kolları üyeleriyle birlikte Karaelmas Gazeteciler Derneğini ziyaret etti. Ziyarette Dernek Başkanı Atilla Öksüz, Milletvekili Ali Koçal&8217;ın ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getirerek, &8220;Sayın Ali Koçal eleştiriye açık bir insan. Her siyasetçide bu yok&8221; dedi. CHP Milletvekili Ali Koçal ise dost, arkadaş ziyareti yaptıklarını belirterek, &8220; Karaelmas Gazeteciler Derneği ile diyaloglarımız çok iyi. Derneğin görüş ve düşüncelerine saygı duyuyoruz ve önemsiyoruz. Eleştiriler olmazsa, doğru bulunamaz. Dernek amacına uygun çok iyi çalışmalar yapıyor. Zonguldak sorunları ve mesleki konularda bilimsel çalışmalar yapıyor. KGD yaptığı işlerle hedefini oldukça büyüttü. Zonguldak&8217;ta çok gazete var. Bu sayı azaltmalı. Gazetelerin içeriği ve kalitesi artırılmalı. Mesleki dayanışma açısından KGD önemli mesafeler kat etmiş durumda bundan ötürü arkadaşları kutluyorum&8221; dedi.


KOÇAL, &8220;MİTHATPAŞA TÜNELİNE BUGÜN BAŞLANSA 10 YILDA BİTER&8221;


CHP Zonguldak Milletvekili Ali Koçal, &8220;KGD&8217;nin Mithatpaşa tüneli konusunda çalışmalarını takdirle karşılıyorum ve destekliyorum. Zonguldak sorunları konusunda iktidar ve muhalefet milletvekilleri bir araya gelmesi gerekiyorsa biz geliriz. Bizden toplumun beklentisi var. Sorumluluklarımız var. Şuan Mithatpaşa tüneline başlansa 10 yılda biter. Bu işi TTK&8217;da yapar. Bakın bu iktidar bir teşvik yasası çıkardı. Zonguldak bundan yararlanamadı. Maliye Bakanlığının hazırladığı kriz paketine İktidar Vekilleri bir madde ekletemedi. Biz bunları söyleyince onlar anlamaz diyorlar&8221; dedi.


KOÇAL, &8220;BURASI SEL BÖLGESİ, ONA GÖRE BU PROJE YAPILMALIYDI&8221;


Koçal, Üzülmez deresinin üzerini kapatma inşaatı ile ilgili olarak, &8220;Trafiği rahatlatacak bir proje. Ama burası sel bölgesi. 1983 yılında yaşanan sel felaketini bir hatırlayın. Biz bunları söyleyince &8216;CHP her şeye muhalefet&8217;deniyor. Gökçebey&8217;de sel DSİ&8217;nin yaptığı köprü yüzünden oldu. Giresun&8217;da selde DSİ&8217;nin yaptığı 13 köprüden 8&8217;i yıkıldı. Osmanlı dönemi köprülerini inceleyin. Hepsi kemer olarak yapılmıştır. O günkü teknolojiyi de düşünün. Bu iktidarın yaptı her türlü yatırımda eksiklik var. Diğer İllere göre 7 yılda Zonguldak 27 kere treni kaçırdı. Trene sadece bakıyoruz. İktidar partisi Milletvekilleri verdikleri hiçbir sözü yerine getiremedi. 7 yıldır ortada top çeviriyoruz. Havaalanı konusu da aynı. Özel İdare boşu boşuna kira ödüyor. Oradaki şirketten de kurtulmak lazım. Özel İdare suyu olmayan köylere, Okulu olmayan köylere, Camisi olmayan köylerle uğraşsın&8221; şeklinde konuştu.


&8220;TOPTAN SEÇİLİRSE, TÜRKİYE NEFES ALIR&8221;


CHP Zonguldak Milletvekili Ali Koçal, Meclis Başkanlığı seçimleriyle ilgili olarak yaptığı açıklamada ise, &8216;Genel Başkanımız Köksal Toptan aday olursa biz bunu değerlendiririz başka aday çıkartırız oy vermeyiz&8217; dedi. Zonguldak&8217;ta iktidardan yana şikayetlerimiz var. Zonguldak&8217;tan yana Köksal beye yönelik şikayetlerimiz olabilir. Ama bugün Türkiye de TBMM Başkanlığı Köksal beye yakışan bir başkanlıktır. Köksal beyin oraya seçilmesi hepimizi onure eder ve Türkiye de bir nefes almış olur. Çünkü bu hükümetin kendi düşüncesine yönelik kendi siyasi anlayışına yönelik bir takım hesapları vardır. Yani, Türkiye&8217;deki sistemi bozmaya yönelik, cumhuriyet değerlerini ortadan kaldırmaya yönelik, demokratik ve laik bir hukuk devletinin olmamasından onu zedelemekten yana bir takım tavırları var, yaklaşımları, kadrolaşmaları var. En son Hakimler Savcılar Yüksek Kurulu&8217;ndaki olayları izlemişsinizdir. Orada olay bellidir. Oradaki atama çalışmaları net olarak ortaya koyuyor. Memleket sıkıntıdadır. Dolayısıyla Köksal Toptan gibi ülkesini seven, demokratik laik sosyal hukuk devleti ve cumhuriyetten yana olan üniter devletten ve üniter milletten yana olan ve hele hele Zonguldak&8217;ın yetiştirdiği ender birisi olarak seçilmesinden çok büyük mutluluk duyarız. Seçilmesini bekliyoruz. CHP olarak da biz oylarımızı Sayın Köksal Toptan&8217;dan yana kullanacağız. Ben seçileceğinden eminim. Şimdiden hem Zonguldak&8217;ımıza hem Türkiye&8217;mize hem de parlamentomuza hayırlı olsun.


Aday olmaması söz konusu olmaz, çünkü ben biliyorum ki Köksal Toptan her ülkesini sevenden daha fazla ülkesini sevenlerdendir. Ülkesine sahip çıkacaktır. Milletine sahip çıkacaktır. Çünkü bu tür eylemler aynı zamanda sisteme sahip çıkmaktır, cumhuriyete sahip çıkmaktır. Yani aday olmama bazen söz konusu olmayabilir, başkaları sizi aday gösterir başkalarının size ihtiyacı olduğunda da siz bu verilen göreve &8216;hayır&8217; diyemezsiniz. Bu görev böyle bir görevdir. Köksal Bey aday olmasa bile adaylığı önerenlerin bu önerilerini geri çevireceğini sanmıyorum&8221; diyerek, TBMM Başkanı Köksal Toptan&8217;a tam destek verdiklerini ifade etti.

Editör: Pusula Gazetesi