Spor Toto 3’üncü Lig 1’inci Grup’ta şampiyonluk mücadelesi veren Zonguldak Kömürspor’un Teknik Direktörü Cahit Terzi, ertelenen Maltepespor maçının yanı sıra hafta sonu oynanacak Altay maçı ve takımın son durumu ile ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu.

TERZİ, TERÖRÜ KINADI

Sözlerine, Ankara’da meydana gelen bombalı terör saldırısında hayatını kaybeden vatandaşlara Allah’tan rahmet, yakınlarına başsağlığı dileyerek başlayan Teknik Direktör Cahit Terzi, “Gerçekten çok büyük bir acı yaşadık. İnşallah bu son olur. Hem Doğu’da şehit olan polislerimiz, askerlerimiz ile hayatını kaybeden sivil vatandaşlarımız, hem de Ankara’da meydana gelen patlamada ölen insanlarımız adına gerçekten çok üzülüyoruz. İnşallah bir daha böyle acılar yaşamayız. Silivrispor maçının ardından Maltepespor maçı yakın bir deplasmandı. Biz gittik ve antrenmanımızı yaptık. Akşam da TFF’den haber geldi. Maçların iptal edildiği ve ulusal yas ilan edildiği söylendi, 3 gün. Tabii biz tekrar dönmek zorunda kaldık” dedi.

“VERİLEN ARA FUTBOLULARA İYİ GELDİ”

Son haftalardaki yoğun maç trafiği nedeniyle futbolcuların çok yorgun düştüklerini belirten Terzi, Maltepespor maçının ertelenmesinin de futbolcuların dinlenmesi açısından iyi olduğunu söyledi. Terzi, “Lig, kupa, hafta arası oynanan maçlar nedeniyle takım çok yoruldu. Tempo yüksek ve kazanmayı isteyen taraf hep bizdik. Oynadığımız tüm maçlarda tempolu oynadık. Çocuklarda belli bir yorgunluk vardı. Bunu 1-0 kazandığımız Silivrispor maçında da gördük. Silivrispor maçında yorgun olmalarına rağmen maçın en az 5-0 bitme durumu da vardı. Çok gol kaçırdık. Futbolda her şey var. Son dakikada gol de yiyebilirdik. Orada şans bizden yana oldu ve galip geldik. Bu ara, bizim takımın dinlenmesi ve moral motivasyon açısından iyi geldi. İnşallah çocuklar bu arayı iyi geçirip, daha iyi bir şekilde dönerler” diye konuştu.

“KENDİNE İYİ BAKAN, ÇALIŞAN FUTBOLCU FORMAYI BIRAKMAZ”

Bazı futbolcuların her geçen gün form grafiğinin yükselmesinin yanı sıra bazı futbolcuların ise istenilen düzeyde olmaması konusundaki soruyu yanıtlayan Terzi, “Futbolda bunlar var. Kendine iyi bakan, çalışan, formayı kapar. Formayı iyi olduğu sürece bırakma şansı yok. 3 senedir bu böyle, bizim takımda. Adaletli olacağız” dedi.

Terzi, şunları söyledi:

“BEN FUTBOLCUNUN ALDIĞI PARAYA BAKMAM”

“Ben futbolcunun yönetimle anlaştığı paraya bakmam. En yüksek parayı alan futbolcular bile yeri geliyor kadroya alınmıyor, yeri geliyor kulübede oturuyor. Biz bunun örneklerini geçen sene Hüseyin’de ve Berkan’da gördük. Çocuklar en az parayı almalarına rağmen banko oynadılar. En yüksek parayı alanlar ise, kulübede oturdu. Paranın miktarı hiç önemli değil. Antrenmanlardaki ve karşılaşmalardaki performanslar önemli. Onun için şu an form grafiği yükselen arkadaşlarımız var. Formayı aldılar ve o şekilde devam ediyorlar. Oynayamayıp form grafiği yüksek olan arkadaşlar da var. 11 kişilik bir takım sonuçta. Hemen hemen 2 takım çıkarılabilecek geniş bir kadroya sahip Zonguldakspor.”

“BAZI FUTBOLCULAR FORMSUZ, DÜZELECEKLER”

“Bu arkadaşlar arasında yeni evlenenler var. Bu nedenle kamp sürecinde uyum sorunu yaşadılar. Semih çalışıyor, ancak 5-6 haftadır bir düşüş yaşadı. Benim çok beğendiğim bir oyuncu. İnşallah o tekrar kendini toparlayacak. Tekrar eski gücünü kazanıp formasını geri alacak. Emrah Ergür, şu anda oynatsak oynayabilecek bir durumda. Emrah formda, idmanlarda iyi çalışıyor. Barış da şu an koysak oynayabilecek durumda. Hesap edilmeyen bir şey var, o da yaş problemi. Yani yaşa girmeyen 10, yaşa giren 8 futbolcumuz var. Biz bunu dengelemeye çalışıyoruz. Yoksa Barış’ın da, Emrah’ın da bu kadroda olması çok normal... Sadece bizim statü gereği yaş problemimiz var.”

“ALTAY VE ZONGULDAKSPOR ÇOK KÖKLÜ BİR KULÜP”

“Altay çok köklü bir takım. Şu an ligin orta sıralarında yer alıyor. Ama İzmir takımları iyidir. Mutlaka çok ciddiye alınması gereken bir maç... Bizim bundan sonraki her maçımız final. Yani Zonguldakspor’un lakayıt, gevşek oynama durumu söz konusu değil. Zonguldakspor’dan şehrin beklentisi büyük. Bütün takımlar, Zonguldakspor’a karşı müthiş performans sergiliyorlar. Yani, başka takımlara bir koşuyorlarsa, bizim karşımızda iki koşuyorlar. Zonguldakspor ismi takımı motive ediyor. Zonguldakspor büyük bir takım. Altay maçı da çok zor bir maç olacak. Tüm taraftarlarımızı bu maça bekliyoruz. Taraftarlarımız olduğu zaman biz çok iyi oynuyoruz. Onların bizim başarımızda çok büyük bir etkisi var. Taraftar gruplarımız artık çok centilmence destekliyorlar. İyi ve kötü sonuçta da yanımızdalar. Bunun devam etmesini istiyorum. Taraftarlarla beraber zorlu Altay maçını geçip liderliğimizi devam ettirmek istiyoruz.”

“SPOR KAMUOYUNDAKİ ‘TAKIM GERİYE YASLANIYOR’ ALGISI YANLIŞ”

“Spor kamuoyunda, Zonguldak’ta şu düşünce yer almaya başladı: ‘Zonguldakspor geriye yaslanıyor. Zonguldakspor öne geçtiği zaman, berabere bitiriyor.’ Bu kesinlikle doğru değil. Neden değil? Mesela, Kırıkhanspor maçı bizim 5-0 bitirebileceğimiz bir maçtı. Kaçan penaltı vardı. Direkten döndük. Çizgiden top çıktı. Kaçırdık. Hiç pozisyonları yokken, 2-2 berabere bitti, bireysel hatalar nedeniyle… Bunların geri çekilmekle alakası yok. 35 metreden vurulan bir top, Bursa Nilüferspor’da 2-0’dayken kontraatakla gol yedik. Nilüfer maçı en az 6-3 bitebilecek bir maçtı. Hakem, penaltı pozisyonunu vermedi, golümüzü vermedi. Bizim takım geriye yaslanan bir takım değil. En son Silivrispor maçı var. 6 pasın içindeki golleri atsak, durum zaten 5-0 oluyordu. Bu kadar hücum oynayan bir takımın geri yaslanma gibi bir lüksü yok. Çocukların o anki psikolojisi de, şans da çok önemli. Arsinspor karşılaşmasında 4 pozisyondan 3’ünde gol attık. Biz ikinci devrede, hatta oyunu dondurduk. Çünkü istediğimiz skoru almıştık. Sonra hafta içi maçı olduğu için çocukları daha fazla da yormak istemedik.”

“FUTBOLCULAR SAVAŞIYOR, MÜCADELE EDİYOR”

“Bizim için ‘BAL’da küme düşer’ dedikleri bir takım Üçüncü Lig’e çıktı. ‘Üçüncü Lig’de küme düşer ya da ortalarda bitirir’ denilen bir takım, geçen sezon 2’nci Lig kapısından döndü. Bu sene yine aynı şeyler konuşuluyor, ama lider konumundayız. Takımdaki formatımız şu: İyi mücadele ediyoruz, savaşan çocukları seçiyoruz. Bu sezon mücadele eden çocukların yanında işi bilen skorer oyuncuları da aldık. Çilingir vazifesi gören çocuklar. Çok güzel bir birleşim oldu. Bunların üçü birleşince, başarı geliyor. Sezon sonuna kadar bunu sürdürmek istiyoruz. Bizim bu şehre bir borcumuz var. Bu takımı amatör ligden aldık, Üçüncü Lig’e çıkardık. Buradan da İkinci Lige çıkarmak bizim boynumuzun borcu oldu. Tabii ki bunun için elimizden gelen gayreti sürdüreceğiz. Ben sadece takımın geri yaslandığını düşünmelerini istemiyorum.”

“BİZİ EN ÇOK ERZURUM ZORLAR…”

“Bizi ekonomik, siyasi ve şehir gücü olarak en büyük güç Erzurumspor… Geniş bir çevreleri var. Geniş bir ekonomik ve siyasi gücü var. Onlarla mutlaka bu şekilde gideceğiz gibi görünüyor. Tire var, Düzyurt var, Kozan var, Altay var, Turgutlu var. Bunlar mutlaka yarışta olan takımlar. Biz maçları tek tek düşünüyoruz. Her hafta bir maç, başarı öyle geliyor zaten. Şu an en büyük hedefimiz Altay. Onu yenip sonra diğer takımları düşüneceğiz.”

Editör: Pusula Gazetesi