Zonguldak Baro Başkanlığı, Ankara’da 97 kişinin yaşamını yitirdiği hain bombalı terör saldırısını kınadı. Zonguldak Adliyesi önünde yapılan basın açıklamasına; Baro Başkanı İbrahim Kerem Ertem, Baro Yönetim Kurulu üyeleri ve avukatlar katıldı. Açıklama öncesi, bombalı saldırıda yaşamını yitiren vatandaşlar ile terör saldırılarında şehit edilen asker ve polisler için bir dakikalık saygı duruşunda bulunuldu.

Baro Başkanı İbrahim Kerem Ertem, yaptığı açıklamada, terör eylemini şiddetle kınadıklarını ve lanetlediklerini belirterek, “Siyaset dili ve anlayışını, şiddeti yedekleyen veya ona yeğ tutan bir yapıdan uzaklaştırmak ve siyaset kurumunu, demokrasimizin ana ekseni kılmak gerekir” dedi.

“HAYATIN DEMOKRATİKLEŞMESİ ÇABALARINA KATKI SUNMAK GEREKİR”

Başkan Ertem, açıklamasında şunları söyledi:

“Ankara’da 10 Ekim 2015 günü, bombalı saldırı şeklinde gerçekleştirilen terör eylemini şiddetle kınıyor ve lanetliyoruz. Birçok insanımızı (ve bir meslektaşımız da dahil olmak üzere) kaybetmenin acısı ile yüreğimiz dağlanmıştır. Yine Erzurum’da terör saldırısı sonucu iki güvenlik personelimizin şehit edilmesini, Şırnak’ta bir askerimizin şehit edilmesini şiddetle kınıyoruz ve lanetliyoruz. Canlar gitmiştir, hayaller, dünyalar gitmiştir. Hayatını kaybedenlere rahmet, yaralılara acil şifalar diliyoruz. Başımız sağ olsun. Sürekli tekrarlıyoruz ki, terörle mücadele konusunda inzibati, mali, sosyal, hukuki, siyasi eksen oluşturulmalı, birey hakları ve hürriyetleri ile kamusal güvenliğin tesisi arasında denge kurulmalıdır. Kuşkusuz yerel yönetim, yerel yönetişim ve hayatın demokratikleşmesi çabalarına katkı sunmak gerekmektedir. Toplumsal huzur ve normalleşmiş hayatın gündemimiz olması adına ‘daha çok hukuk, daha çok demokrasi’ demeliyiz. Terörün neredeyse bir diplomasi enstrümanı haline getirilmesine karşı, siyaset anlayışımızı ‘sorun çözen misyona’ kavuşturmak ve insanı esas alan bir medeniyet argümanını geliştirmek zorundayız. Bunun yanında, siyaset dili ve anlayışını, şiddeti yedekleyen veya ona yeğ tutan bir yapıdan uzaklaştırmak ve siyaset kurumunu, demokrasimizin ana ekseni kılmak gerekir. Terörü bu vatandan, insanımızın hafızasından, aklımızdan, gündemimizden silip atmak için, diğergamlık değerlerimize, empati yeteneğimize ve ortak gelecek hayal ve ufkumuza sarılmamız, daha fazla hukuk, daha fazla insan, daha fazla demokrasi dememiz şarttır.”

Editör: Pusula Gazetesi