Basın açıklamasını okuyan Eğitim Sen Çaycuma Temsilcisi Gökhan Taner Günsan; “Bu bombalar barış ve kardeşliğe atılmış bombalardır, bu bombalar birlikte yaşama çağrısı yapanlara atılmış bombalardır. Biz ne olursa olsun yılmayacağız, korkmayacağız ve çocuklarımız ve bu ülkenin güzel insanları için barış dolu güzel bir ülke istemekten vazgeçmeyeceğiz” dedi.

Basın açıklamasına şöyle devam etti; “DİSK, KESK, TTB ve TMMOB’nin çağrısıyla Ankara’da düzenlenen barış mitingi öncesinde kalabalık içinde peş peşe patlatılan bombalar sonucunda onlarca kişi hayatını kaybetmiş, yüzlerce arkadaşımız yaralanmıştır. Barış talebinden rahatsız olan malum güçler yine harekete geçmiş, tek hedefi barış taleplerini haykırmak olan on binlerce insanın içinde bomba patlatarak savaş ve kandan beslendiklerini bir kez daha göstermişlerdir.

Türkiye’nin dört bir yanından gelerek iktidarın savaş politikalarına karşı, “Savaşa İnat, Barış Hemen Şimdi!” diyerek barış talebiyle başlayan yürüyüş sırasında peş peşe iki bomba patlatılmıştır. Patlamanın hemen ardından polisin gaz bombalı saldırısı nedeniyle yaralılara zamanında müdahale edilememiştir. Polisin bu tutumu, katliamı gerçekleştirenlerin amacına ulaşmasına güvenlik güçlerince nasıl göz yumulduğunu açıkça göstermektedir.

Bugün Ankara’da yaşanan vahşi katliamın sorumlularını uzaklarda aramaya gerek yoktur. 7 Haziran seçimleri sonrasında kışkırtıcı ve saldırgan politikalarını sürdüren, her ağızlarını açtıklarında akan kan ve ölümler üzerinden siyaset yaparak “oy avcılığı” yapanlar, katliamın asıl sorumlularıdır.

Ankara’da yaşanan saldırı, emekçilerin barış, demokrasi ve özgürlük taleplerini hedef almıştır. Kendi siyasi ikballeri için yıllardır şiddet ve nefret dilini kullananlar, bugün Türkiye’nin katliamlar tarihine yeni bir katliam daha eklenmesine neden olmuştur.

Eğitim Sen olarak her fırsatta savaş çığırtkanlığı yapanlara karşı, “İnadına barış” diyen barış savunucularını göz göre göre katledenleri ve bu katliamın gerçekleşmesine neden olanları lanetliyoruz. Hepimizin başı sağ olsun!”

AKYOL; “GÜVENLİK TEDBİRLERİ YOKTU”

Basın açıklamasında konuşan Eğitim Sen Zonguldak Şube Sekreteri İsmet Akyol, Hükümetin ve AKP’ye yakın medya organlarının bilinç bulanıklığı yarattığına dikkat çekti. Akyol “AKP Hükümeti ve AKP medyası güvenlik ihmali yok diyor. Mitingi organize eden DİSK, KESK, TMMOB ve TTB’nin 22 Eylül 2015 tarihinde Ankara Valiliğine başvuru yaparak 10 Ekim Cumartesi günü 08.30’da Ankara Tren Garında toplanılacağını arkasından da Sıhhiye Meydanına yürüneceğini bildirdi. Ankara Valiliği bu talebe onay verdi. Önceki mitinglerimizde Ankara’ya giderken yol boyunca kimlik kontrolleri olurdu, aramalar olurdu ama bu sefer olmadı. İzinli bir mitingde bırakın Ankara’yı, 81 ilde gelen tüm katılımcıların güvenliği hükümetin, emniyetin sorumluluğundadır. Patlama öncesinde Ankara Garında polis yoktu. Polis patlama sonrasında ortaya çıktı ve yaralılara ve yaralılara yardım etmeyen çalışan arkadaşlarımıza gaz bombalarıyla saldırdı. Trafik akışı kesilmeyerek ambulansların olay yerine girmesi geciktirildi ve arkadaşlarımızın bir kısmı bu gecikmeden dolayı kan kaybından hayatını kaybetti” dedi.

ÖLÜMLERİ YARIŞTIRANLAR,‘ÖLÜMÜ HAK ETTİLER’DİYENLER İNSANLIK DEĞERLERİNİ YİTİRMİŞLERDİR

Akyol, sosyal medyada yorum yapan bazı kişilerin patlamadan ölenleri sorumlu tutan, ölümü hak ettiklerini belirten yorumlar yapıklarına dikkat çekerek, “Ankara’da ölenler barış için oradaydılar ve yaşamları boyunca, barışı ve kardeşliği savundular ‘ölümler olmasın’ dediler. Ölümleri yarıştıranlar, ‘ölümü hak ettiler’ diyenler insanlık değerlerini yitirmişlerdir” dedi.

Açıklamaya; Çaycuma Belediye Başkanı Bülent Kantarcı, CHP İlçe Başkanı Fuat Kalaycı, DSP İlçe Başkanı Ersin Dilek, ADD Çaycuma Şubesi Başkanı Şeref Köktürk de katılarak destek verdi.
Editör: Pusula Gazetesi