Kayabaşı köyü yol ayrımında çile çektiğini ve bölgede çok sayıda arkadaşlarının da kaza yaptığını söyleyen sürücüler, yetkililerden çözüm bulunmasını istiyor.
Zonguldak-Ankara Karayolu üzerinde bulunan Çaycuma ilçesine bağlı Kayabaşı köyü yol ayrımının güvensiz ve tehlikeli olduğunu ileri süren sürücüler, tepki gösteriyor. Kayabaşı köyünde bulunan kum ocakları nedeniyle sürekli köye girip çıkmak zorunda kalan sürücülerden İsmail Çetin, 30 yıldır kamyon kullanmasına ve ülkenin bir çok ilini gezmesine rağmen böyle bir yol görmediğini söyledi. Yeterli uyarı ve ikazların da bulunmadığı yolda tam bir dönüş işkencesi yaşadıklarını anlatan Çetin, &[#]8220;Bu karayolunda dönüş gerçekten çok tehlikeli. Görüş mesafeleri, dönüş mesafeleri, yeterli değil. Köyden çıkarken, yola çıkıyoruz ama girdiğimiz sol şeritten gelen araç olup olmadığını göremiyoruz. Aynalardan kendi aracımızı bile göremiyoruz. Her seferine şansımıza çıkıyoruz. Köye girerken de, sol şeride yaklaşıyoruz, öyle içeri girebiliyoruz. Kamyonlarımız içeri giriyor ama bizde deli oluyoruz.. Her seferinde aynı sıkıntı ve tehlikeleri yaşıyoruz. Karayolunda, hiçbir tabela ya da ışıklı ikaz işareti bile bulunmuyor&[#]8221; dedi.
40 yıllık kamyon sürücüsü Celil Eliçora da, köy yolundan karayoluna girerken yada çıkarken bir çok sürücü arkadaşlarının kaza yaptığını söyledi. Köy yolundan çıkan araçların karayolunda hızlı seyir eden araçları görememesi nedeniyle kazaların olduğunu belirten Eliçora, &[#]8220;Karayolu olması nedeniyle araçlar zaten süratli seyir ediyor. Yol ayrımında ya da karayolunun çevresinde herhangi bir tabela, ışıklı işaret de bulunmuyor. Karayolundan hızla gelen araçlar, sağa dönmek için yanaşan kamyonlar, ya da tali yoldan çıkan araçlarla çarpışır. Burada büyük bir facia olacak ancak o zaman buraya bir kavşak yapılacak. Bu yolun bir an önce en güvenilir halde yapılsın&[#]8221; diye tepkisini dile getirdi.
Kayabaşı köyü muhtarı Abdurrahman Toplu da, kamyon sürücülerinden kendisine karayolundan köye giriş ile ilgili çok sayıda şikayet geldiğini ve karayoluna yan yol yapılması için görüşmelerin sürdüğünü söyledi.
Editör: Pusula Gazetesi