AK Partili İl, İlçe ve Belde Belediye Başkanları yaklaşan Mart 2009 yerel seçimi öncesinde bir araya gelerek istişare toplantısı düzenledi. AK Parti İl Başkanlığı´nda düzenlenen istişare toplantısına AK Parti İl Başkanı Hamdi Uçar, Zonguldak Belediye Başkanı Secaattin Gonca, ilçe ve belde belediye başkanları katıldı.


Toplantının ardından Uçar ve beraberindekiler Zonguldak Belediye Binası´na geldi. Zonguldak Belediyesi Yemekhanesi´nde gerçekleştirilen yemek sonrası Hamdi Uçar, toplantı hakkında bilgiler verdi. Toplantıda yerel seçime aday olmak isteyen belediye başkanlarının görüşlerinin alındığını ifade eden Uçar, &[#]8220;Uyum içerisinde süreci getirebilmeleri adına böyle bir toplantı yaptık. Toplantı verimli ve olumlu geçti. İsimleri netleştirmeye çalıştık. Bu anlamda da olumlu ve verimli oldu. Aday adayı çıkmayan beldeler tespit edildi. Aday olmak istemeyen belediye başkanları belirlendi&[#]8221; dedi. Uçar, Alaplı Belediye Başkanı Ekrem Yazıcı´nin yerel seçimde aday olmak istemediğini de kaydetti.
İstişare toplantısını değerlendiren Zonguldak Belediye Başkanı Secaattin Gonca ise toplantının olumlu geçtiğini söyledi. Gonca, daha sık bir araya gelip yapılması gerekenler için mücadeleyi sürdüreceklerini vurguladı. Başkan Gonca, &[#]8220;Bir çok şeyi paylaştık. Toplantı güzel ve verimli geçti. Bir aileyiz. Daha sık bir araya gelip yapılması gerekenler için mücadelemizi sürdüreceğiz. 29 Mart 2009 akşamı tüm ilçe ve beldelerde kim aday olursa olsun AK Parti zaferle çıkacak&[#]8221; diye konuştu.
Gonca adaylığı ile ilgili sorulara ise gündeminde adaylığın bulunmadığını kaydetti. Gerçekleştirilen toplantıya ve yemeğe ise 24 belediye başkanından 21´i katıldı.
Editör: Pusula Gazetesi