Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, pazaryerinde yapılaşma sorunu olduğunu ve tezgâh sahiplerine gerekli uyarıları yapacaklarını belirterek, kurallara uymayanlara 3 -5 ay men cezası uygulayacaklarını söyledi. Limanın bakımını yaptıklarını ve bu sayede sanayicinin rahatlayacağını ifade eden Başkan Posbıyık konuşmasına şöyle devam etti:


´Kurallara uymayanlara men cezası´


Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, önümüzdeki haftadan itibaren vatandaşların pazaryerlerine çok rahat bir şekilde gidebileceklerini ifade etti. Cumartesi pazarında en ufak bir sıkıntı dahi olmayacağına işaret eden Posbıyık, "Geçen hafta oradaydım, bu hafta encümenden kararlar çıkardık, kurallara uymayan tezgâh sahiplerine bir daha tekerrür ederlerse 3 ay 5 ay pazaryerinden onlara men cezası çıkaracağız, pazaryerine almayacağız. O konuda hiçbir problem olmayacağını söyleyebilirim. Disiplin ve kural bizim için çok önemli, belediyenin disiplinine ve kurallarına uymayanlar belediye ile ilgili mekânlarda ve pazaryerlerinde yer alamazlar. Sahilde dikkat ederseniz çıkma yapan önlerine dondurma tezgâhları çıkaran ve bir takım malları satmak için seyyar olarak dolaşanlara da hiç aman vermiyoruz. İlave yapanların hepsini yıktırdık ve yıktırmaya da devam ediyoruz. Dolayısı ile pazaryerinde bir problem yok. Ancak eski pazaryerinde yapılaşma bakımından bir problem var. O benim hiç hoşuma gitmiyor, onun için çalışmalara başladık. Yakın zamanda eski pazaryerine çalışma yapacağız. Orada düzeni kurduk, gayet iyi gidiyor ama yapısal bakımdan değişime başlayacağız." şeklinde konuştu.


´Erdoğan´a şükranlarımı sunuyorum´


Bu arada, Milletvekili Fazlı Erdoğan ile iyi bir çalışma düzenine girdiklerini ifade eden Posbıyık, şöyle devam etti: "Ona buradan şükranlarımı sunmak istiyorum. İl Başkanı ve İlçe Başkanı ile de sürekli görüşüyoruz. Arkadaşların hepsi ile yakın temas içerisindeyiz. Ereğli´nin gelişmesi ve büyümesi noktasında geçen haftalarda Sayın Fazlı Erdoğan ile birlikte Ankara´ya gittik ve yaklaşık 10 Genel Müdür ile görüşme yaptık. Devlet Su İşleri Genel Müdürü ile görüştük. Fazlı Bey´in sayesinde. Kabasakal Deresi ve Pençes Deresi ıslah çalışmaları ve tensip bentlerin yapılması için 400 milyarlık yatırım yapılması konusunda benim yanımda Devlet Su İşleri Genel Müdürü talimat verdi. Onun beklentisi içerisindeyiz. Yine Devlet Demiryolları güzergâhındaki arazilerin ilköğretim okulu, savcılık, adliye binası ve resmi binaların yapılması noktasında o görüşmeleri yaptık. Özelleştirme İdaresi´ne gönderilecekti Devlet Demiryolları´ndan, Özelleştirme İdaresi Başkanı Ahmet Aksu ile görüştük, durdurduk özelleştirmeyi Sayın Fazlı Erdoğan sayesinde. Devlet Demiryolları´na kaldı, Devlet Demiryolları Genel Müdür Yardımcısı ve daire başkanları ile görüşme yapmak sureti ile bu bölgenin resmi inşaatların yapılması bağlamında ilköğretim ve spor sahaları yapılması konusunda hazineye, hazineden de bu resmi binaların yapılması konusunda anlaşmaya vardık. Çok faydalı geçti bu görüşmelerimiz, fevkalade iyi bir noktaya gittiğimizi zannediyorum. Fazlı Erdoğan, gerçekten Ereğli´ye bir şeyler yapabilmek için sürekli bir çaba içerisinde."


´Sanayici rahatlayacak´


Öte yandan, ilçenin bir limanı olduğuna işaret eden Posbıyık, liman bakımından da sanayicilerin son derece sıkıntı içerisinde olduğunu belirtti. Limanın, yan tarafından dalgalar vurduğu için yıkılmış vaziyette olduğunu, çok tehlikeli vaziyette olduğunu belirten Posbıyık, bunun ön çalışmaları yaptıklarını vurguladı.


DLH Genel Müdür Metin Tahan´la da görüştüklerini ifade eden Posbıyık, "Yaklaşık 9 milyarlık ihale ödeneği lazım, ihale de 600 milyara düşebilir ancak her şey hazır olmasına rağmen ödenek olmadığı için tamir işini de yapamıyoruz. Bunu Sayın Fazlı Erdoğan´a aktardık, Fazlı Erdoğan devreye girmek suretiyle önümüzde ki günlerde Ulaştırma Bakanı ile görüşecek ve buraya 500-600 Milyarlık bir ödenek aktarmak suretiyle iskelemizi de rahatlatacağız. İskelemiz rahatladığı zaman sanayicilerimiz rahatlamış olacak. Çünkü o ilave yapıldığında draftı 4-5 metre olan gemiler yaklaşırken, 8 metre drafta erişmiş olacak genişleme olduğu için. O konuda Fazlı Bey çalışmalara devam ediyor" dedi.

Editör: Pusula Gazetesi